Britta Berglund jobbar med allaktivitetshuset i Folkets Hus i Gunnarsbyn. Foto: Linn Hjort

I Gunnarsbyn lever verkligen Folkets hus upp till sitt namn. Med stöd från Bodens kommuns integrationsprojekt har Folkets hus blivit Allaktivitetshuset för Gunnarsbyns invånare. Måndag till söndag mellan klockan 13.00-20.00 är det öppet för allmänheten att komma dit och delta i dagens aktiviteter. Sommaren 2015 öppnade ett asylboende upp i bygden och för att få de asylsökande att känna sig välkomna finns nu Allaktivitetshuset för deras och för de tidigare bybornas räkning.

Hela Sverige ska leva Norrbottens ordförande Britta Berglund är en av dem som engagerar sig i projektet som kommer drivas fram till årsskiftet. Britta berättar att de arrangerar bio, visar hockeymatcher, opera, har utställningar och körsång, för att nämna några aktiviteter. Det finns även möjlighet att spela bordtennis, ta en fika och spela olika sällskapsspel.

- Vi har också haft knytkalas under temat "All världens mat", där Janssons frestelse var en riktig succé, berättar Britta.

Allaktivitetshuset i Gunnarsbyn är en mötesplats för alla på bygden. De asylsökande tillsammans med lokalbefolkningen delar på ansvar och ser till att det finns rullande aktivitet i huset. Byn med knappa 200 invånare lever och blomstrar som aldrig förr.