Vi är kvar i Almedalen och fortsätter att debattera, uppmana, förklara och inspirera! Vi sitter med i paneler och går på seminarier där vi gör inlägg från publiken - allt för att ge vårt perspektiv på frågor som rör stad och landsbygd och för att försöka sätta landsbygdsfrågorna högt på den politiska agendan.

Vi började onsdagsmorgonen med att ta oss genom Almedalsloppet på 4,2 kilometer. Den soliga vägen längs havet rensade huvudena inför dagen och uppmuntrade till reflektioner. Från vänster: projektledare Malena Bendelin, samordnare Ylva Lundkvist Fridh och kommunikatör Linn Hjort.

Kontantupproret var på plats i Almedalen och ordnade ett seminarium om vad som händer om de elektroniska betalsystemen slås ut och det inte finns ett alternativt betalmedel att ta till. Initiativtagaren till Kontantupproret Björn Eriksson (med mikrofonen) menade att ett annat stort problem med avvecklingen av kontanter är att många människor hamnar utanför betalsystemet.

Riksteatern anordnade en diskussion som byggde på deras pjäs Landet inuti, som handlar om att vara ung och queer på landsbygden. Vår verksamhetschef Terese Bengard (längst till vänster), Sofie Skalstad (mitten) och Julia Löf, båda projektledare för #ungapålandsbygdens projekt Ung kultur utmanar den urbana normen, talade om hur viktigt det är med kultur för att skapa igenkänning och en känsla av att det går att utmana och förändra normer.

Vår samordnare för Lokalekonomidagarna, Ylva Lundkvist Fridh, deltog också i flera seminarier och workshops. Här står hon framför deltagarna i seminariet Nytänkande kring ekonomi och lokal organisering: globalisering i lokalsamhällets tjänst.

#ungapålandsbygden spenderade också en halvtimme i Samtalssoffan, där de pratade om urban norm. Samtalet blev en poddinspelning - länk kommer på hemsidan snart!