Jämställdhet i hela Sverige

Hela Sverige ska leva arbetar aktivt för att främja jämställdhet i vår organisation och vi har som ambition att bli en av Sveriges mest jämställda organisationer. I våra stadgar står det: ”Hela Sverige ska leva arbetar utifrån värdegrunderna demokrati, mångfald och jämställdhet och för socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar utveckling.”

 

Vi arbetar på flera sätt. Vår riksorganisation har en manlig och en kvinnlig ordförande och vi har en tydlig jämställdhetsstrategi. Vi har nolltolerans mot sexuella trakasserier och diskuterar ofta jämställdhetsfrågor på våra styrelsemöten. Vi producerar och sprider material om jämställdhet - du hittar en del i fliken uppe till vänster.

 

Vi är noggranna med att granska oss själva - och vill samtidigt inspirera andra att ta sitt jämställdhetsarbete framåt! Till exempel genom kampanjen #jämställtmöte, som vi startade år 2015. Hitta mer information om kampanjen under rubriken #jämställtmöte i menyn.

  

Hur arbetar ni med jämställdhet i era organisationer, byalag och föreningar? Hör gärna av er och berätta! Ni kan e-posta till Inga i Hela Sverige ska levas jämställdhetsgrupp: inga.rundstrom[at]helasverige[dot]se