Vi tar landsbygden till Almedalen!

Vi har gedigen kunskap om landsbygdens viktigaste frågor: bredband, skolor, lanthandlar, integration, bostadsbyggande, kultur och mycket annat. Framförallt har vi erfarenheterna, framtidsvisionerna, idéerna och förslagen för en levande och attraktiv landsbygd!

Vi befinner oss i Almedalen i juli – är ni intresserade av vårt perspektiv på era seminarier och debatter, kontakta oss gärna!

Det går bra att höra av sig till Åse, Terese eller Josefin direkt, eller till kommunikatör Linn Hjort på telefon 070 233 21 07 eller linn.hjort[at]helasverige[dot]se


Och glöm inte att skriva in 4 juli kl. 12.30-15.00 i era almanackor - då har vi vårt eget evenemang i Ideella trädgården, som även kommer att livesändas! Programmet lägger vi snart upp här.

Åse Classon

Åse Classon har varit en av Hela Sverige ska levas två ordförande i fyra år och har suttit i styrelsen i tio år. Hon har många års erfarenhet av landsbygdsutveckling både lokalt, regionalt och nationellt och har suttit med som expert i flera parlamentariska utredningar. Åse är särskilt intresserad av integration, jämställdhet, innovativa servicelösningar och lokal demokrati. Hon tar sig an alla ämnen som rör landsbygden med detaljerad kännedom och stor passion! 

 

 

ase.classon[at]helasverige[dot]se 

070 581 35 50

Terese Bengard

Terese Bengard är verksamhetsledare på Hela Sverige ska leva. Innan dess var hon kommunstyrelsens ordförande i Ragunda kommun, Jämtland, och är en van debattör och moderator. Hon har recenserat en diskussion mellan nuvarande landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och före detta Eskil Erlandsson och under kort tid debatterat mot Per Schlingmann, Britta Lejon, Göran Greider och Sverker Olofsson, för att nämna några. Terese vänder gärna på begreppen och utmanar gamla, invanda tankegångar! 

 

 

terese.bengard[at]helasverige[dot]se

070 295 21 25

Josefin Heed

Josefin Heed är utbildad agronom inom landsbygdsutveckling och har en master i miljöhistoria. Hon har flerårig erfarenhet av att arbeta med landsbygdsfrågor på Hela Sverige ska leva och engagerar sig i lokal utveckling även utanför jobbet i sitt hemlän Dalarna. Hon pratar gärna om urbanisering, ungas plats i samhället, urban norm, regionalpolitik, integration, jordbruk, livsmedelsförsörjning och hållbarhet. Josefin är en ung, orädd och mycket kunnig landsbygdsröst!

 

 

josefin.heed[at]helasverige[dot]se

072 706 88 60