Vi tar landsbygden till Almedalen!

Vi deltar gärna på era evenemang!

Vi har gedigen kunskap om landsbygdens viktigaste frågor: bredband, skolor, lanthandlar, integration, bostadsbyggande, kultur och mycket annat. Framförallt har vi erfarenheterna, framtidsvisionerna, idéerna och förslagen för en levande och attraktiv landsbygd! Är ni intresserade av vårt perspektiv på era seminarier och debatter, kontakta oss gärna.

Det går bra att höra av sig till Åse, Terese eller Ylva direkt, eller till kommunikatör Linn Hjort på telefon 070 233 21 07 eller linn.hjort[at]helasverige[dot]se

Åse Classon

Åse Classon har varit en av Hela Sverige ska levas två ordförande i fyra år och har suttit i styrelsen i tio år. Hon har många års erfarenhet av landsbygdsutveckling både lokalt, regionalt och nationellt och har suttit med som expert i flera parlamentariska utredningar. Åse är särskilt intresserad av integration, jämställdhet, innovativa servicelösningar och lokal demokrati. Hon tar sig an alla ämnen som rör landsbygden med detaljerad kännedom och stor passion! 

 

 

ase.classon[at]helasverige[dot]se 

070 581 35 50

Terese Bengard

Terese Bengard är verksamhetsledare på Hela Sverige ska leva. Innan dess var hon kommunstyrelsens ordförande i Ragunda kommun, Jämtland, och är en van debattör och moderator. Hon har recenserat en diskussion mellan nuvarande landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och före detta Eskil Erlandsson och under kort tid debatterat mot Per Schlingmann, Britta Lejon, Göran Greider och Sverker Olofsson, för att nämna några. Terese vänder gärna på begreppen och utmanar gamla, invanda tankegångar! 

 

 

terese.bengard[at]helasverige[dot]se

070 295 21 25

Ylva Lundkvist Fridh

Ylva Lundkvist Fridh har en kandidatexamen i ekonomisk historia och en masterutbildning i miljöhistoria. Hon har arbetat med omställning och lokalekonomi för Hela Sverige ska leva i många år och har finansiering, pengar, hållbarhet och miljöfrågor som expertområden. Ylva bor på landsbygden i Dalarna där hon är involverad i ett samåknings- och integrationsprojekt, bland mycket annat. Hon är en seriös och djupt kunnig ung debattör!

 

 

 

ylva.lundkvist[at]gmail[dot]com

070 236 12 16

 

 

Vi tipsar också gärna om #ungapålandsbygden som kan erbjuda ett perspektiv från unga som vill bo kvar på landsbygden. Kontakta projektledare Julia Löf på lof.julia[at]gmail[dot]com eller Sofie Skalstad på sofie.skalstad[at]gmail[dot]com