Landsbygdsriksdagen på Gotland 2016

Den fjortonde Landsbygdsriksdagen hölls på Gotland den 26-29 maj. Temat för riksdagen var ”För ett land i balans”.

 

Landsbygdsriksdagen inleddes med temaresor till omkring tjugo av de bästa exemplen på lokal utveckling som Gotland har att erbjuda, för att sedan fortsätta med paneldebatter, seminarier och en hel del mingeltid för deltagarna. Nytt var tredje dagens morgonsoffa, som påminde om ett tv-program med intervjuade gäster, varvade med nyheter, musikinslag och till och med en direktsänd Trisskrapning.


Läs mer om Landsbygdsriksdagen 2016 i vårt nyhetsbrev här

Fotogalleri

 

 

 

Landsbygdsriksdagen i Gävleborg 2014

Omkring 750 personer deltog i Landsbygdsriksdagen i Gävleborgs län. Av dessa var 140 volontärer som kom från länet.

 

Första dagen ägnades åt en stor samtalsprocess, kallad Open Space. Deltagarna valde själv vilka ämnen de ville diskutera och gick till den grupp som de tyckte tog upp den mest intressanta frågan. Hela 69 diskussionsgrupper hölls, och ur dessa kom mängder av idéer som lade grunden till Hela Sverige ska levas landsbygdspolitiska program.

 

På söndagen var det dags för riksdagspartiernas företrädare att kliva upp på scenen och debattera landsbygden. De flesta partierna skickade sina partiledare, ett par andra tunga representanter. Moderator var Ulf Wickbom, som skickligt bollade mellan alla pratglada debattörer.

Fotogalleri