Mellanlanda 2017

Den 17-18 mars anordnar Hela Sverige ska leva Sjuhärad årets Mellanlandakonferens i Örby. Länsbygderådet i Skaraborg hjälper till och stöttar med den hjälp vi kan och du är hjärtligt välkommen att anmäla dig till två intressanta dagar med landsbygdsutveckling i fokus. Årets konferens har temat LevaBo vilket är angeläget då fler vill bo och bygga på landsbygden.

För mer info besök hemsidan http://www.helasverige.se/sjuharad/hem-sjuhaerad/ 

 

Nätverksturné 2017

Vi arbetar hela tiden för en levande landsbygd och vi vet idag att återväxten i föreningslivet är lite tunn. Detta har gett oss en idé, vi planerar att genomföra en nätverksturné under 2017 där vi samlar alla sorters utvecklingsgrupper i Skaraborg vid några tillfällen och nätverkar så mycket vi bara orkar. Vi vill med detta sprida mångfalden av föreningsverksamhet som finns i Skaraborg, vi kommer också passa på att informera om vår egen verksamhet samt låta externa föreläsare/organisationer komma och presentera sig. Självklart måste vi också äta lite gott när vi äntligen träffas!

För att få ekonomisk möjlighet att genomföra detta skriver vi just nu på en Leaderansökan och när vi vet att vi har muskler nog att starta så kommer vi gå ut med mer information.

Tånga-mässan 2016

Vi rustar just nu för att delta på Tånga-mässan den 17-18 september 2016. Tillsammans med de tre övriga Länsbygderåden i Västra Götaland, Sjuhärad, Göteborgsregionen och Fyrbodal, kommer vi ha en monter där vi presenterar vår verksamhet i regionen. Kom gärna förbi och hälsa på oss och prata landsbygdsutveckling!

Tånga-mässan arrangeras för att fira Arbetslivsmuseernas Dag och att Sveriges Hembygdsförbund fyller 100 år i år.

Landsbygdsriksdagen 2018

Vi kan stolt meddela att vi tillsammans med Next Skövde håller på att ansöka om att få anordna Landsbygdsriksdagen 2018 i Skövde, Skaraborg. Förfarandet går till som så att man skickar en ansökan till riksorganisationen som utifrån vissa kriterier beslutar vilket område av de sökande som kommer bli arrangör.

 

Beslutet offentliggörs i samband med årets Landsbygdsriksdag på Gotland som äger rum den 27-29 maj. Vi hoppas och tror att vår ordförande Hasse Lundmark, som kommer finnas på plats, får ta över stafettpinnen och tacka för förtroendet! :-)

 

2016-03-27 / Lotta

Landsbygsriksdagen 2016

Just nu jobbar vi med att söka pengar från kommunerna i Skaraborg för att kunna skicka så många representanter som möjligt till Landsbygdsriksdagen på Gotland i maj. Hittills har Lidköpings och Vara kommun beslutat att stötta vår förening med medel för resa och logi. Vi säger tack och bock och kommer rapportera vad som kommer fram under dessa dagar.

Klicka på bilden för att komma till Landsbygdsriksdagens hemsida.

Bygdebanken

Vi håller på att uppdatera Bygdebanken så ni föreningar enkelt kan gå in och hitta varandra där. Du vet väl att du som kontakt för en förening som är medlem i Hela Sverige ska leva Skaraborg själv kan gå in och redigera föreningens uppgifter om de ändras. Om du inte vet hur du ska gå tillväga hör du av dig till verksamhetsledare Charlotta Haskovec, info[at]5knop[dot]se , så hjälper hon dig med användarnamn och lösenord.

Till bygdebanken kommer du om du klickar på genvägen till höger i sidfoten.

 

Nytt krav kan hota vården på landet

Hör vår ordförande Hasse Lundmark uttala sig om det nya kravet att alla vårdcentraler måste har en psykolog.

Klicka på bilden för att kommer till Sveriges Radio och inlägget.

 

Uppdatera förening

Anmäl förening

Prenumerera

 RSS