Undersidor

Hela Sverige skall leva - Västernorrland

 

Hela Sverige ska leva Västernorrland är den regionala delen av Hela Sverige ska leva.

 

I Västernorrlands län representerar vi, olika lokala ideella föreningar på landsbygden i Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Sundsvall, Timrå, Ånge och Örnsköldsviks kommuner.

 

Årsmöte 22 april 2017

Nu är det dags för årsmöte igen. I år samarrangerar vi vårt årsmöte med Landsbygdsdagen i Härnösand. Du kan delta på hela dagen (om du anmäler dig) eller bara komma till vårt årsmöte (kräver igen anmälan)

Kallelse, varmt välkomna!

Nu finns vi på Facebook

Hela Sverige ska leva Västernorrland

Landsbygdsriksdag 2018 i Västernorrland!

Västernorrland blir värd för Landsbygdsriksdagen 2018.

Läs mer i vårt nyhetsbrev.

Verksamhetsplan för HSSL Västernorrland 2016

Landsbygdsprogram 2021 för Sundsvall

EU-kommissionen samråder för snabbare bredband

Fram till den 7 december kan du som är intresserad av bredbandsfrågor komma med synpunkter och ge råd till EU:s fortsatta arbete med lämpliga insatser för att stödja utbyggnaden av framtidssäkrade nät. Målet är att se till att alla användare, hushåll, företag och myndigheter, kan ta del av den digitala ekonomin och det digitala samhället.

http://www.landsbygdsnatverket.se/5.1f3097d150af7796f784bce.html

Små kommuner tvingas bryta mot lagen för att klara skolundervisningen

Små kommuner tvingas bryta mot lagen för att klara skolundervisningen med hjälp av fjärrundervisning – se ca 01.05.30 in i klippet: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6209917

Vill ni hjälpa till att finna fler bostäder på landsbygden åt alla nya svenskar?

Behövs en mikrofond i Västernorrland?

Coompanion Västernorrland arbetar för skapa underlag för en Mikrofond i Västernorrland, öka kunskap, analysera intresse och behov, både hos presumtiva användare och hos eventuella medlemmar och finansiärer. Denna första enkät handlar om frågan: "Behövs en mikrofond i Västernorrland?"

Läs mer info via http://vasternorrland.coompanion.se

Innovation för säkrare migration och etablering av nyanlända

VINNOVA Har precis öppnat upp en ny utlysning med fokus på sociala innovationer för en säkrare migration och etablering av nyanlända. Utlysningen riktar sig till aktörer inom offentlig, ideell och privat sektor, gärna i samverkan. Ni kan läsa mer om utlysningen här:

http://www.vinnova.se/sv/Ansoka-och-rapportera/Utlysningar/Effekta/Social-Innovation/  

Microfonder

Förstudieprojektet tillsammans med Coompanion i Västernorrland är nu beviljat och vår länsorganisation Hela Sverige Ska Leva Västernorrland är nu med som samarbetspartners. Projektet handlar om Microfonder.

 

Uppdatera förening

Anmäl förening

Prenumerera

 RSS