Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

HELA SVERIGE SKA LEVAS ORDFÖRANDE LÄMNAR ÖVER STAFETTPINNEN I VÅR.

 

Hela Sverige ska levas två ordförande, Åse Classon och Staffan Nilsson, har meddelat att de, oberoende av varandra, har valt att inte stå till valberedningens förfogande inför årsmötet den 19 maj. Det innebär att två nya ordförande för Hela Sverige ska leva ska väljas på årsmötet.

– Jag har meddelat valberedningen att jag inte ska fortsätta som ordförande efter årsmötet i maj. Jag har funderat ett tag och det känns helt rätt att efter drygt åtta år lämna över. Vi har en stark och förnyad organisation, vi har bra medarbetare och vi har ett verksamhetsbidrag för tre år. När jag hade bestämt mig på min kant, meddelade min medordförande att hon kommit till samma slutsats utan att vi samtalat eller samordnat oss. Vi har haft ett bra samarbete, men nu är det rätt att nya kliver in. Men jag ska hålla full fart fram till dess, säger Staffan Nilsson, avgående ordförande för Hela Sverige ska leva.

Åse Classon, vår andra ordförande, har kommit fram till samma beslut på liknande grund.

– Jag har efter moget övervägande meddelat valberedningen att jag inte ställer upp för omval. Jag har haft förmånen att under mer än 15 års tid verka i vår nationella styrelse, de senaste åtta åren i rollen som ordförande tillsammans med Staffan. Att synliggöra vår svenska landsbygd och det fantastiska lokala utvecklingsarbete som görs samt vikten av att samverka i samhällsstrukturen har varit ett glädjefyllt uppdrag och jag känner mig otroligt rik på all den erfarenhet och kompetens det stora nätverket gett mig, inom och utanför landet. Landsbygdsfrågorna finns på de politiska agendorna, vårt stöd för tre år framåt är tryggat och det känns rätt att lämna över stafettpinnen till nya krafter. Jag lämnar uppdraget, men naturligtvis inte engagemanget för våra svenska landsbygder, säger Åse Classon.

Åse och Staffan fullföljer sitt uppdrag under våren och kommer att kunna vara en kunskapskälla för organisationen även efter avslutat uppdrag. Nu börjar valberedningens arbete med att hitta nya ordförande. Förslagen kommer att presenteras under våren.