Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Artikel

Hela Sverige ska leva Västmanlands län nominerar Baggbrons byalag.

 

Om verksamheten:
Verksamhet som pågått under året är bland annat: Julgransplundring, pubkväll, melodifestivalkvällar där man gemensamt följer melodifestivalen, valborgsmässoafton, vårmarknad, Baggbrodagen, pubkväll i september, höstfest i oktober, barnens dag i november, julmarknad och julbord. Varje söndag är det öppenförskola och gymnastikgrupp. Två till tre gånger i veckan träffas man i vävgruppen och väver. På onsdag förmiddagar har de onsdagsträffar för fika och umgänge.

Baggbrons byalag har utbildningar. De har HLR utbildning genom civilförsvarsförbundet som kommunen är inbjuden till. Hjärt- och lungräddning med hjärtstartare. Så finns en studiecirkel om krisen kommer, ”Byggdegården ett nav vid kris” genom Byggdegårdarnas riksförbund. Det är fyra studiecirklar och sker tillsammans med kommunen. De skall också försöka starta ett samarbete med Knäppmora AIK för att utveckla ungdomsverksamheten. Baggbrons byalag har bra samarbete med entreprenörer som finns i kommunen och med Baggå B&B.

Länsavdelningens motivering:
Baggbrobygdens Byalag är det aktiva och innovativa navet för utveckling av Baggbron med omnejd. Via många olika aktiviteter har man framgångsrikt lyckats engagera både unga och gamla i sin verksamhet.
Man har verkat för gemenskap istället för ensamhet och en levande byggd där folk vill bo. Här finns det få hus till salu.

Vill du veta mer om den nominerade gruppen?
www.baggbron.se
Facebook: Baggbrobygdens byalag

Vill du veta mer om utmärkelsen Årets lokala utvecklingsgrupp?
Läs mer här: https://www.helasverige.se/arets-lokala-utvecklingsgrupp/

Vinnaren kommer att presenteras på Hela Sverige ska levas höstmöte den 23 november.