Hela Sverige
Nyheter16 november, 2022

Porjus ett samhälle som vägrade försvinna!

För tanken var att Porjus skulle avvecklas som andra kraftverkssamhällen när arbetet med var klart med att bygga kraftverket. Men som de sa vid dialogmötet, Vi är envisa!

Just envisheten lyftes upp som en styrka som är viktig för Porjus utveckling.

De kommer att organisera sig för att göra en utvecklingsplan för Porjus, den ska vara väl förankrad genom olika medskapandeprocesser.

Porjus tillsammans med Moskosel har toppat listan över de orter i Sverige som har sämst service men det börjar ändra sig för det finns en kraft att förändra och utveckla sin by/bygd i båda orterna.

Porjus har sedan i sommar en lanthandel som är en så kallad hybridbutik, den är bemannad vissa tider mån-fre övrig tid är den obemannad. Den startades av Denise Magnusson som är bosatt i Porjus sen tidigare. Den har blivit ett lyft för Porjus och de arbetar hela tiden med att utveckla butiken och hitta nya roliga sätt möta behovet som finns i Porjus.

 

Jonas Tuoremaa startat upp en friluftsbutik som är obemannad och som finns i en lokal vid lanthandeln.

 

 

 

 

 

 

 

Vi  ni också få hjälp att starta upp en utveckling i er by/bygd hör av er till projektledaren för projektet ”Samverkan för utveckling i Norrbotten” där får ni verktygen, nätverket och många andra hjälpmedel för att ni ska få en bra utveckling i er by/bygd.

Kontakta:

Sofie Lundberg Nilsson sofie.l.nilsson@outlook.com