Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Bilderna som formar landsbygden.

Bilden av Välkommen till Stockholm-skylten spelar en viktig roll i berättelsen om hur landsbygder skildras i bild.

Nu finns mer läsning i bloggserien FRAMGENT att ta del av. I detta och två kommande avsnitt riktar vi  fokus mot bilden av landsbygderna – bokstavligen. Som vanligt blandar vi övergripande perspektiv med praktiska exempel – och kryddar med både forskning och en smula normkritik.

Genom inläggen belyser vi faktorer och förutsättningar som påverkar hur dagens landsbygder kan komma att utvecklas framgent. Ambitionen är att genom det bidra till fler samtal om morgondagens landsbygder. I slutet av varje inlägg hittar du frågor att reflektera över. Där redovisar vi också de huvudsakliga underlagen till texten.

Gå till inlägget om Bilderna som formar landsbygden.

Tidigare i FRAMGENT:

  •  I det första avsnittet ser vi tecken på att slaget om framtidens landsbygder alls inte är förlorat – och tar hjälp av professor emeritus Erik Westholm för att bättre förstå de långa tidsperspektiven.
  •  I det andra avsnittet fördjupar vi oss i sambandet mellan plats och politik – och pratar med professor Gissur Erlingsson för att bättre förstå lokala politiska partier.
  •  I det tredje avsnittet tar vi hjälp av professor Josefina Syssner för att bättre förstå visionernas roll för samhällsutvecklingen.
  •  I det fjärde avsnittet pratar vi om hopp och framtidstro med författaren och journalisten Po Tidholm.

Har du tankar eller förslag på ämnen du vill att vi ska fördjupa oss i är du välkommen att höra av dig till: klas.fritzon@helasverige.se.