Hela Sverige
Nyheter28 mars, 2022

Hela Sverige ska leva har ny hemsida.

Den 23 mars släppte vi vår nya hemsida, en kommunikationsplattform för alla som är intresserade av kunskap om landsbygdsfrågor och vår organisation.

– Jag är mycket glad och stolt över att vi tagit ett stort steg mot att skapa en unik plattform för samlad kunskap kring landsbygdsfrågor och platsperspektiv. Det är en blandning av tips, metoder, kunskap, intressanta länkar och olika former av media. Ett smörgåsbord av Hela Sveriges frågor helt enkelt, säger verksamhetschef Terese Bengard.

Vi har också försökt att strukturera upp hemsidan och göra den så användarvänlig som möjligt, både internt och externt. Vi vill att besökaren ska hitta det han eller hon söker på ett enkelt sätt. Därför har vi flera ingångar.

Rubriken ”Hitta nytta för dig” ger en målgruppsanpassad start, beroende på om du är exempelvis lokal utvecklingsgrupp, kommuntjänsteperson, etcetera.

”Våra sakfrågor” utgår från tolv olika sakfrågor som vi kort presenterar.

Alla undersidor leder vidare till mer kunskap i form av artiklar, poddar, filmer, skrifter med mera inom relevanta ämnesområden. Vill du nå det materialet på en gång, så klickar du på rubriken ”Vår samlade kunskap”. Där hittar du allt vårt material, märkt med ämnestaggar. Klickar du på exempelvis #bostäder så får du upp allt vi skrivit/gjort om bostäder.

Med ämnestaggarna får du träffar på det material som vi på kommunikationsenheten märkt upp med en tagg. Söker du på samma ämne i funktionen ”Sök”, får du träffar på allt material som innehåller det ämnesordet, både från riksorganisationens hemsida och länsavdelningarnas. Ett mycket bredare resultat, med andra ord.

Vi fortsätter att fylla på med material, så sidan kommer att växa undan för undan.

– Vi har nu påbörjat resan att bygga en unik kunskapsbank för landsbygdsfrågor och jag kan inte se vem som är bättre lämpad att göra det än just Hela Sverige ska leva. Nu hoppas jag att vi tillsammans med andra kan fortsätta utveckla detta så att den blir så komplett som möjligt. Och att om man är intresserad av landsbygdsfrågor så vet man att helasverige.se har svaret, säger Terese Bengard.