Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Ny kommunikationsstrateg till Hela Sverige ska levas kansli.

 

Vi välkomnar vår nya kommunikationsstrateg, Klas Fritzon, som är på plats på kansliet sedan drygt tre veckor.

Närmast kommer Klas från Tillväxtverket där han jobbat som koordinator för landsbygdsuppdrag på Tillväxtverket.

Klas har en journalistutbildning och en magisterexamen i statsvetenskap i botten och kommer att arbeta med kommunikationsfrågor och kunskapsutveckling. Men inte bara det.

– En viktig och rolig del är också att delta i olika typer av möten. I nästa vecka ska jag till exempel framtidsspana på ett webbinarium som Jordbruksverket och Tillväxtverket arrangerar och den 6-7 oktober är det dags för Lokalekonomidagar där jag kommer vara moderator.

Vad ser du fram emot på Hela Sverige ska leva?

– Mycket! Jag har jobbat på nationell nivå i många år och det känns väldigt roligt att byta utsiktspunkt. För min del gillar jag att arbetet handlar om både hjärta och hjärna. Jag är övertygad om vikten av att jobba kunskapsbaserat, men jag är lika övertygad om vikten av att tro på förändring och att ha en idé om vilket samhälle vi vill skapa tillsammans.

Men livet är inte bara jobb. På fritiden kopplar Klas bland annat av med fiske vilket ger både avkoppling och, enligt Klas, adrenalin. Han läser mycket och så fotograferar han.

– Det funkar utmärkt att kombinera med både fiske och utflykter, säger Klas.

Utflykterna gör han med familjen, frun Lisa och fyra barn mellan åtta och tjugoett.

– Vi är mycket ute i naturen, året om. Inga stora äventyr med hög puls, utan mer fokus på närvaron och något gott att äta.

Familjen bor på Frösön strax utanför Östersund, men ursprungligen kommer Klas från Alingsås.

– När jag var ung stod valet för många mellan att stanna kvar eller flytta till Göteborg. Själv ville jag vidga mina vyer och eftersom jag gillade att fiska redan då föll valet på Jämtland. En förutsättning var dock att jag kunde börja studera och i Östersund var det möjligt tack vare högskolereformen som genomfördes 1977. Jag tror den decentralisering av högre utbildning som påbörjades då varit viktig för Sverige, även om det fortfarande finns mycket stora skillnader i utbildningsnivåer i olika delar av landet, säger Klas Fritzon.