Hela Sverige
Nyheter28 april, 2022

Webbinarium om Aquaponi och dess enorma utvecklingsmöjligheter.

Hållbar lokal livsmedelsproduktion!
Digitalt webbinarium om Aquaponi och dess enorma utvecklingsmöjligheter.
12 maj kl.16.00 – ca 17.30

Här är länk till anmälan:
https://www.eventbrite.com/e/hallbar-lokal-livsmedelsproduktion-biljetter-328112652777

Hur kan Sverige trygga livsmedelsförsörjningen?
Hur kan fler utbilda sig och arbeta i de gröna och blå näringarna?

Rysslands krig i Ukraina har synliggjort vad många redan vet – att Sverige och många andra länder i världen är alltför beroende av importerade livsmedel.

I en webbinarieserie kommer inspirerande exempel presenteras som kan ge hållbara företag inom gröna och blå näringar samt annat företagande som skapar fler jobb på landsbygden, i tätorter och i städer.

  • Information om en unik akvaponiingenjörsutbildning.

Där du blir odlingsspecialist inom akvaponiska system, fisk, frukt och grönsaksodling. Gabriel Liljeström, utbildningsledare Väddö Folkhögskola.

  • Min resa som företagare inom Aquaponi

Från hobbyodlare till professionell innovationsmiljö. Tomas Strandberg, driftsansvarig, medgrundare till pilotanläggningen, Johannas Kretsloppsodlingar.

Målgrupp är offentlig, privat och idéburen sektor samt människor som är utanför arbetsmarknaden, studerar eller vill byta yrke. Det är ett projekt ”Empowerment +” och testbädd ”Ojobbigt” där nya metoder prövas för att civilsamhället ska ha en viktig roll att spela inom arbetsmarknadspolitiken. Detta görs i Norsjö och Lycksele kommuner i Västerbotten och i Norrtälje kommun i Stockholms län.

Läs mer här: https://www.eventbrite.com/e/hallbar-lokal-livsmedelsproduktion-biljetter-328112652777