Hoppa till innehållet

Evenemang/Möten

ÅRSMÖTE 23 APRIL

 

Årsmöte med X-ing Gävleborg hölls den 23 april.

Under årsmötet testade X-ing att ha mötet på två fysiska platser i länet, Hudiksvall och Sandviken.Sen kunde man sitta vart som helst i världen och koppla upp sig via länk.

Förutom en laddare till en dator brann upp, så det blev ett kortare avbrott för platsbyte för ordföranden, så funkade ändå tekniken riktigt bra när ljudet hittade fram till samtliga deltagare :) :) 

En enkel utvärdering av mötesformen gjordes där det bland annat nämndes att:

"Fungerar tekniken är det ett alldeles utmärkt verktyg"     "kräver tydliga förberedelser"
"Kanonbra"   " Behövs fler folk som hänger på"     "Det är en bra idé - styrelsen tänkte att vi skulle bli fler som deltog - det blev färre???" 

Färdiga årsmöteshandlingar kommer att läggas ut inom kort.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LANDSBYGDSRIKSDAGEN 2018

Som arrangör för årets Landsbygdsriksdag står Västernorrland.17 maj lastar X-ing en hel buss med länets landsbygdsentreprenöreroch och reser upp till Örnsköldsvik.

Landsbygdsriksdagen är en av Europas största mötesplatser för landsbygdsutveckling och har anordnats av Hela Sverige ska leva sedan 1989. Temat detta år är ”för ett land i balans”.

X-ing jobbar på ett samarbete med vårt läns kommuner där fem medlemmar från varje kommun får åka på landsbygdsriksdagen till en självkostnad på 1000 kr per person. Det är först till kvarn som gäller så skynda er att anmäla er.

Under landsbygdsriksdagarna utmanar, utvecklar och utbildar vi tillsammans varandra i ämnen som har med landsbygd och lokal utveckling att göra, och vi utreder frågan hur vi skapar ett land i balans. Vi åker på inspirationsresor i hela länet och fördjupar oss i kunskap och argument på Fjällräven arena i Örnsköldsvik.

 

 

Anmälan till Landsbygdsriksdagen 2018

Anmälningstiden till vår samordnade bussresa har nu gått ut.

I maj är vi 37 landsbygdsentreprenörer som besöker Landsbygdsriksdagen.

Det finns plats kvar i den buss som går till Landsbygdsriksdagen. För mer information 

kontakta B M Carlsson på 073-970 17 52