Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet

Årets landsbygdsutvecklare.

2021 instiftade vi utmärkelsen Årets Landsbygdsutvecklare. Detta för att också kunna lyfta en enskild individ som gjort en extraordinär och inspirerande insats för landsbygden. Vinnaren utses av Hela Sverige ska levas utmärkelsekommitté. Kommittén består av personer som har lång erfarenhet av lokal utveckling.

Nomineringen är nu öppen, klicka här för att komma till nomineringsformuläret:
https://forms.office.com/e/ECR5KXHbG1

Erik Berg och Tinna Harling tilldelas utmärkelsen Årets landsbygdsutvecklare 2023, med följande motivering:

Årets landsbygdsutvecklare är inte en utan två: Erik Berg och Tinna Harling och till och med ännu fler, men där Erik och Tinna får representera hur man med gemensamma krafter kan skapa framtidstro och boendemöjligheter på landsbygder. Genom den ekonomiska föreningen Egnahemsfabriken driver de byggprojekt ”tillsammans, för och med varandra”. Av bara farten ruskar de om gamla strukturer, utvecklar ny kunskap och är en stor inspiration för många.

Egnahemsfabriken tilldelas härmed priset som Årets landsbygdsutvecklare 2023.

Mette Adolfsson tilldelades utmärkelsen Årets landsbygdsutvecklare 2022, med följande motivering:

År 1989 väljs Mette till sammankallande i Härlunda Intresseförening och kommer att bli hela bygdens eldsjäl. Efter det har mycket hänt. Hon är initiativtagare till att bilda Härlundabygden AB (svb), där hon idag är projektledare och vd. Hon har också varit styrelseledamot i Hela Sverige ska leva Kronoberg, Coompanion Kronoberg och medverkat i projektet Service i samverkan. 

Det syns att Mette älskar sitt jobb, som hon bedriver med stor entusiasm och långsiktighet.
Hon är en stor förebild och inspirationskälla i bygden, men också för andra bygder genom sitt fantastiska arbete. Självklart har hon också en hel bygd med sig i arbetet, men utan eldsjälar och de som driver på oförtrutet kan arbetet gå i stå. Mette är en landsbygdsutvecklare personifierad och väl värd utmärkelsen som Årets landsbygdsutvecklare 2022. 

 

Robert Danielsson tilldelades utmärkelsen Årets landsbygdsutvecklare 2021, med följande motivering:

Årets landsbygdsutvecklare var en av de första att se möjligheterna i landets alla tomma hus. Han har skapat en mötesplats och inspirationskälla utan dess like på sociala medier. Idag är han också verksam i projektet Landsbygdsdröm, som sammanför säljare och köpare av ödehus. Genom sitt engagemang och sin kunskap inspirerar han andra, men är också med och återbefolkar landsbygderna konkret.

Klicka här för att läsa vinnarintervjun »