Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet

Internationella samarbeten.

Internationellt samarbete är viktigt för oss och vi deltar på flera nivåer. Dels på nordisk nivå i ”Hela Norden ska leva” som är ett nätverk för landsbygdsorganisationer i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island.

Dels på europeisk nivå där deltar i samarbeten med tre europeiska sammanhang: European Rural Community Alliance (ERCA), Partnership for Rural Europé (PREPARE) och European Leader Association for Rural Development (ELARD). Den sistnämnda är en sammanslutning för alla LAG-grupper.

INTERNATIONELLA SAMARBETEN.

Vi är medlemmar i European Community Alliance (ERCA).
Läs mer om ERCA här

Vi är också medlemmar i PREPARE – Partnership for Rural Europe.
Läs mer om PREPARE här

Tillsammans med ett 40-tal andra europeiska organisationer som arbetar för lokal utveckling har vi varit aktiva i ”European Rural Parliament” (ERP) som är den europeiska motsvarigheten till Landsbygdsriksdagen.
Läs mer här

SPARCE OCH EUROPEAN RURAL PARLIAMENT.

Hela Sverige ska leva samarbetar med olika nätverk och systerorganisationer inom Europa, bland annat genom European Rural Parliament, den europeiska landsbygdsriksdagen.

European Rural Parliament 2017 finansierades av Europe for Citizens. Hela Sverige ska leva var ansvarig projektledare för projektet som hette ”Strengthening Participation Among Rural Citizens in Europe” (SPARCE).

Läs mer om aktiviteterna i SPARCE här
Läs mer om European Rural Parliament här

Samlad kunskap

Här hittar du allt vårt internationella material.

#internationellt »