Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet

Det här vill vi.

 

DET HÄR VILL VI.

Vi bygger en modern folkrörelse som organiserar dem som är med i dag och som tilltalar nya målgrupper som är intresserade av att hela Sverige ska leva. Vårt mål är mycket enkelt: balans mellan stad och land.
Balans har vi uppnått när det finns lika goda utvecklingsmöjligheter på landsbygderna och i städerna. Det handlar inte om några märkliga saker, utan om sådant som borde vara självklart för invånare överallt i Sverige.

  • Att det finns service på landsbygden, att det är nära till mataffären, bankomaten och apoteket. Att det finns skola, dagis och sjukvård på nära håll.
  • Att affärsägaren kan sätta in dagens kontanter på ett säkert ställe.
  • Att entreprenören och företaget har tillgång till en bank som känner de lokala förhållandena och som därför kan göra en rättvis lånebedömning.
  • Att det finns bredband och telefoni, fungerande vägar, kollektivtrafik och mackar. Att digitaliseringen av landsbygden utförs.
  • Att polisen kommer när man ringer, liksom ambulans och brandkår.

Det är inte säkert att lösningarna ska se ut som i staden, utan de bör anpassas efter de villkor som råder på landsbygden. Vi tycker att landsbygden måste få finnas på sina egna villkor helt enkelt. Och då är vi inne på något viktigt, nämligen synen på landsbygden.

DEN URBANA NORMEN.

Idag finns en norm som säger att staden är det normala, alltså det man utgår från när man beskriver världen. Staden ses också som det ställe där det moderna livet levs, där utveckling och framgång skapas och finns. Vi kallar det den urbana normen.

I den här världsordningen blir landsbygden det andra, det avvikande. Det som är mindre värt, som inte är en del av det moderna brusande livet. Det här är en oerhört skev beskrivning av verkligheten och den vill vi förändra. När det råder balans, både i vår syn på landsbygden och utvecklingsmöjligheterna för landsbygden, ja, då närmar vi oss vår vision att hela Sverige ska leva.

Ladda ner vår presentationsbroschyr

Klicka här för att ladda ner »