Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Pressmeddelande

Graninge Framtidsgrupp är Årets lokala utvecklingsgrupp 2022.

Graninge Framtidsgrupp är Årets lokala utvecklingsgrupp. Från vänster: Magnus Henriksson, Tommy Bergqvist, Marie Ohlsson och Rose-Marie Eliasson.

Den 24:e november delar organisationen Hela Sverige ska leva ut utmärkelsen Årets lokala utvecklingsgrupp till 2022 års mottagare Graninge Framtidsgrupp. De har sedan slutet av 1980-talet bidragit till sammanhållning och utveckling i bygden – utan att förlora siktet mot framtiden.

Utmärkelsen är ett sätt att uppmärksamma hur ideella krafter bidrar till att skapa en bättre balans mellan land och stad. Men förhoppningen är att det också kan inspirera andra bygder.

– Graninge Framtidsgrupp fungerar som paraply för föreningslivet och har under lång tid bidragit till framtidstron i bygden. En viktig del är samlingsplatsen Graningebyn, som utvecklas år för år trots närmare 35 år på nacken. Graninge Framtidsgrupp är väl värd utmärkelsen Årets grupp 2022, säger Terese Bengard, verksamhetschef på Hela Sverige ska leva.

Vinnaren utses av Hela Sverige ska levas utmärkelsekommitté, som består av personer med lång erfarenhet av lokal utveckling. Vi utser också Årets landsbygdsutvecklare och Årets kommun.

Läs mer om Graninge Framtidsgrupp och deras arbete för bygden.

Fakta: Årets lokala utvecklingsgrupp
Årets grupp är en utmärkelse som delas ut av organisationen Hela Sverige ska leva. Det är ett sätt att uppmärksamma hur ideella krafter kan bidra till att skapa en bättre balans mellan land och stad, men också inspirera andra. Organisationen utser också Årets landsbygdsutvecklare och Årets kommun. Vinnaren utses av Hela Sverige ska levas utmärkelsekommitté, som består av personer med lång erfarenhet av lokal utveckling.

För mer information, kontakta:
Marie Ohlsson, ordförande Graninge framtidsgrupp, tfn 072-714 93 32
Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige ska leva, tfn 070-295 21 25.