Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Pressmeddelande

Sveriges landsbygdshjältar prisas på Landsbygdsriksdagen.

 

För andra gången delas Hela Sveriges Land-stipendium ut till en person som gjort ett betydelsefullt arbete för sin hembygd. Vem som helst kan söka stipendiet och vem som helst kan nomineras. Nu uppmanar vi alla landsbygdshjältar att söka stipendiet.

– Vi vill lyfta fram dem som utför det viktiga, dagliga arbetet med att hålla våra landsbygder levande. Det är deras insatser som ser till att hela Sverige lever, säger Terese Bengard, verksamhetschef för Riksorganisationen Hela Sverige ska leva och en av jurymedlemmarna.

Hela Sveriges Land-stipendium är på 35 000 kronor och är ett samarbete mellan Hela Sverige ska leva och tidningen Land. Det delas ut vartannat år på Hela Sveriges stora evenemang Landsbygdsriksdagen, där nästan 800 landsbygdsentusiaster samlas i tre dagar för att sätta landsbygdsfrågorna högt upp på den politiska agendan.

– Land har i många år premierat landsbygdens sanna hjältar. Nu har vi förmånen att göra det tillsammans med Hela Sverige ska leva. Vi vet vad detta stipendium kan betyda för människor. Det ger hopp, energi och möjlighet till fler goda idéer för framtiden. Landsbygden behöver dessa kreativa människor. Deras positiva insatser gör skillnad, säger Lands chefredaktör Carina Löfgren, som också sitter med i juryn.

Med i juryn sitter även Joel Linderoth, publisher och ansvarig utgivare på LRF Media.

Förra stipendiet gavs till Lisa Blochmann från Fårö på Gotland 2016. Hon prisades för sitt fantastiska helhetsarbete för alla i bygden: barn och ungdomar, nyanlända, äldre och alla som vill ha en bostad på Fårö. Vi ser fram emot att utse den person som kommer att gå vidare i hennes fotspår!

Sista ansökningsdatum är 23 februari. I år delas stipendiet ut på Landsbygdsriksdagen i Västernorrland den 18-20 maj och en övernattning i Örnsköldsvik ingår i priset.

 

KONTAKT

Carina Löfgren, chefredaktör tidningen Land

Telefon: 08-588 368 21

E-post: carina.lofgren@land.se

 

Terese Bengard, verksamhetschef Riksorganisationen Hela Sverige ska leva

Telefon: 070 295 21 25

E-post: terese.bengard@helasverige.se