Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet

Om Mai Lundell.

Mai Lundell, Hjärtum

Mai Lundell, Hjärtum

 

I bagaget har jag finskt och svenskt pass. Har bott i Sverige sedan 1975 och upplevt samhällsförändringar genom den offentliga välfärdens perspektiv. Har efter utbildning till psykolog arbetat inom psykosocialt utredningsarbete med familjer och nätverk, sedan med att etablera verksamheter för att arbetslösa snabbt kommer in i ny sysselsättning på olika företag och myndigheter men också på Fryshuset, och som egen företagare och projektledare/verksamhetsutvecklare inom gröna och kulturella näringar inkl. hållbar turism.  I Lilla Edet där jag bor sedan 2018 finns stor potential för att utveckla hållbar turism men här utvecklar jag integrationsarbetet och min fritid ägnas åt lokal utveckling och gemenskapande. Under åren har jag bott i olika delar av landet men mest i storstadsnära landsbygder som alla har haft liknande utmaningar i skuggan av urbaniseringen och maktkoncentrationen till tätorter.

Föreningslivet lockade mig redan i tonåren på den finska landsbygden. Mitt engagemang för kultur och samarbete kommer till nytta i föreningar som vill skapa goda livsvillkor och gemenskap på landsbygden. Jag gillar bygdefestivaler, studiecirklar och lokal hållbar utveckling – på många olika plan. Att kunna bo bra i livets olika faser är viktigt och jag kämpar gärna för cykelleder och mötesplatser för alla åldrar. Idag rustar vi pilgrimsleden i Hjärtum till konst-och kulturled med konstverk och vackra rastplatser av naturmaterial – ett Leaderprojekt. Mitt stora intresse för kulturarv, konst och kreativa lösningar fick jag utlopp som gallerist/utställningsarrangör under de 15 år i Uppland då jag drev kulturhus och kulturarrangemang varje sommar i unika bruksmiljöer från 1700-talet, Hargs bruk och Rånäs slott.

Jag hoppas att engagemanget i HSSL ger mig stöd och inspiration till idén om att alla delar av landet har rätt till god beredskap för självförsörjning när det gäller livets nödtorft – tak över huvudet, värme, mat och vatten och andlig näring i form av sociala, kulturella och bildande aktiviteter inom ramen av hållbar utveckling/omställning.