Hela Sverige
Pressmeddelande3 mars, 2018

Årets viktigaste landsbygdsmöte – partiledarna kommer till Landsbygdsriksdagen.

 

Nu kan vi bekräfta att statsminister och partiledare för Socialdemokraterna Stefan Löfven, Moderaternas Ulf Kristersson, Miljöpartiets Gustav Fridolin, Centerns partiledare Annie Lööf, Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt kommer att delta i den partiledardialog om landsbygden som hålls under Landsbygdsriksdagen i Västernorrland.

Kristdemokraterna representeras av Magnus Oscarsson, som är landsbygds- och jordbrukspolitisk talesperson, och Liberalerna av sin landsbygdspolitiske talesperson Lars Tysklind.

Moderator för samtalet är Anna Bellman, och Jacke Sjödin sitter som kommentator.

Landsbygdsriksdagen är den största mötesplatsen för landsbygdsintresserade i Sverige, och detta kommer troligen bli det största landsbygdspolitiska samtalet innan valet. Det övergripande temat är ”ett land i balans”, med särskilt fokus på infrastruktur, kultur, service och utveckling i hela landet.

Landsbygdsriksdagen bjuder på ett fantastiskt program med några av de viktigaste och mest kända landsbygdsrösterna. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht kommer, liksom statsrådet Peter Eriksson som ska tala om digital infrastruktur. Dessutom deltar Po Tidholm, Josefina Syssner, Malin Rönnblom, Anders Källström, Teo Härén, Håkki samt Hela Sverige ska levas verksamhetschef Terese Bengard.

 

– Det är extra viktigt att under valåret kunna erbjuda så högklassigt program. Under Landsbygdsriksdagen samlas över 700 personer för att prata om landsbygdsfrågor. Vi är stolta över att kunna erbjuda dem denna fantastiska uppställning, säger Staffan Nilsson, en av Hela Sverige ska levas två ordförande.

 

Landsbygdsriksdagen hålls 18-20 maj. Partiledardialogen hålls kl. 13.00 den 19 maj i Fjällräven Center, Örnsköldsvik.

Läs mer och se hela programmet här: www.landsbygdsriksdagen.se

 

 

KONTAKT

 

Staffan Nilsson, ordförande Riksorganisationen Hela Sverige ska leva

E-post: staffan.nilsson@helasverige.se

Telefon: 070 578 00 22

 

Terese Bengard, verksamhetschef Riksorganisationen Hela Sverige ska leva

E-post: terese.bengard@helasverige.se

Telefon: 070 295 21 25

 

Malena Bendelin, projektledare Landsbygdsriksdagen 2018

E-post: malena.bendelin@helasverige.se

Telefon: 070 241 00 97

 

#Landsbygdsriksdagen