Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Pressmeddelande

EMILKRAFTEN ÄR ÅRETS LOKALA UTVECKLINGSGRUPP 2023.

Robert Glader och Annelie Hägg från Emilkraften i Mariannelundsbygden.

Emilkraften i Mariannelundsbygden tilldelas utmärkelsen Årets lokala utvecklingsgrupp 2023 efter att under lång tid ha skapat nytta i lokalsamhället.

Priset delas ut av organisationen Hela Sverige ska leva för att uppmärksamma hur ideella krafter kan bidra till att skapa en bättre balans mellan land och stad.

Emilkraften tilldelas utmärkelsen med motiveringen:

”Genom engagemang, långt ihärdigt arbete och god samverkan mellan flera olika aktörer visar Emilkraften verkligen på kraften i att jobba tillsammans för sin bygd. De jobbar både strategiskt genom planer och konkret genom projekt, arrangemang och aktiviteter. Med sitt arbete gentemot unga stärker de delaktigheten och framtidstron i bygden. Emilkraften är en förebild för andra genom sitt sätt att arbeta och skapa utveckling i en bygd och prisas därför som Årets lokala utvecklingsgrupp i Hela Sverige 2023.”

– Utmärkelserna från riksorganisationen Hela Sverige ska leva är ett sätt att belysa hur målmedvetenhet och mod kan få bygder att blomstra och hela kommuner att bli synliga i en värld som ofta bara verkar bestå av centralorter, säger Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige ska leva.

Vinnaren utses av en urvalskommitté som förutom Terese Bengard består av Ulrik Strömberg, tidigare anställd på Hela Sverige ska leva, Jenny Pettersson, Unga på landsbygden samt Mette Adolfsson, vinnare av Årets landsbygdsutvecklare 2022.

Se filmen om där Robert Glader och Annelie Hägg berättar mer om Emilkraften.

Läs mer om Emilkraften på deras hemsida.

Fakta: Årets lokala utvecklingsgrupp
Årets lokala utvecklingsgrupp är en utmärkelse som sedan 1993 delas ut av organisationen Hela Sverige ska leva. Det är ett sätt att uppmärksamma hur ideella krafter kan bidra till att skapa en bättre balans mellan land och stad, men också inspirera andra. Organisationen utser också Årets landsbygdsutvecklare och Årets kommun.

För mer information, kontakta:
Robert Glader, verksamhetsledare Emilkraften, robert.glader@emilkraften.se, tfn 070 -820 97 45
Annelie Hägg, ordförande Emilkraften, annelie.hagg@eksjo.se, tfn 070-590 31 92
Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige ska leva, tfn 070-295 21 25.