Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Pressmeddelande

Gotland gästas av framstående experter och artister

 

Landsbygdsriksdagen på Gotland har börjat fyllas upp! Nu är det några få dagar kvar tills anmälningstiden går ut, den 18 april. Vi ser fram emot att välkomna deltagare från hela landet och från flera länder i Europa till vackra Gotland!

Vi har självklart ett fantastiskt program, med gäster från när och fjärran. Söndagen den 29 maj startar God morgon hela Sverige – en morgonsoffa som leds av kommunikatören och programledaren Staffan Dopping och Gotlandsbon Julia Bendelin. Andra som medverkar är:

Johan Persson, ordförande för den Landsbygdsparlamentariska kommittén som till vardags är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Kalmar kommun.

Musikern Ellen Sundberg från lilla i Bjärme i Jämtland som blivit kritikerrosad både i Sverige och utomlands.

Clara Bodén som Guldbaggenominerades 2015 för sin senaste dokumentärfilm Lgh + bil + allt jag har och äger.

Sofia Lindblad som är expert på landsbygdspolitik och infrastruktur på LRF och ledamot i landsbygdsnätverkets styrgrupp.

Dessutom ska komikern Louise Nordahl från satirgruppen Folkets Främsta Företrädare och Roliga Timmen på SVT gästa morgonsoffan och presentera nyheter.

 

– Vi är verkligen stolta över att kunna presentera denna morgonsoffa. Alla gäster kommer att bidra till en utmanande och eftertänksam dag, säger projektledare för landsbygdsriksdagen Malena Bendelin.

 

Landsbygdsriksdagen är en av Europas största mötesplatser för landsbygdsutveckling och har arrangerats av Riksorganisationen Hela Sverige ska leva sedan 1989. Årets landsbygdsriksdag har temat ”för ett land i balans” och skapar möjlighet att föra upp frågor om landsbygd och lokal utveckling högt upp på den politiska dagordningen.

 

 

Kontakt

 

Malena Bendelin, projektledare Landsbygdsriksdagen

Tfn: 070 241 00 97, e-post: malena.bendelin@helasverige.se

 

Linn Hjort, kommunikatör Hela Sverige ska leva

Tfn: 070 233 21 07, e-post: linn.hjort@helasverige.se