Hela Sverige
Pressmeddelande24 november, 2021

GRATTIS ROBERT DANIELSSON, ÅRETS LANDSBYGDSUTVECKLARE 2021.

 

Robert Danielsson har tilldelats utmärkelsen Årets landsbygdsutvecklare 2021, med följande motivering:

Årets landsbygdsutvecklare var en av de första att se möjligheterna i landets alla tomma hus. Han har skapat en mötesplats och inspirationskälla utan dess like på sociala medier. Idag är han också verksam i projektet Landsbygdsdröm, som sammanför säljare och köpare av ödehus. Genom sitt engagemang och sin kunskap inspirerar han andra, men är också med och återbefolkar landsbygderna konkret.

2016 startade byggnadsvårdaren Robert Danielsson Facebookgruppen ”Jag räddade ett ödehus” som blivit en mötesplats och inspirationskälla för de som vill rädda gamla byggnader och göra dem till bostäder igen. Idag har gruppen över 30 000 medlemmar och Robert Danielsson har lämnat sitt jobb som byggledare på Skansen i Stockholm för att tillsammans med två andra driva projektet Landsbygdsdröm där trion matchar de som äger ödehus med de som vill köpa ett sådant.

– Jag blev mycket överraskad över att få den här utmärkelsen, men det känns fantastiskt och jag blev jätteglad när jag fick beskedet. Jag blir dock ödmjuk när jag tänker på alla som jobbar hårt med landsbygdsfrågor i det tysta och som borde uppmärksammas mer, säger Robert Danielsson.

Genom sociala medier har han skapat en mötesplats och inspirationskälla utan dess like och 60 kommuner har genomfört inventeringar av de ödehus som finns hos dem.
För varje övergivet hus som räddas, så skapas ett hem och för varje hem som åter bebos så vaknar den delen av landsbygden till liv igen!

För mer information, kontakta:

Robert Danielsson, tfn 072-326 44 20.

Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige ska leva, tfn 070-295 21 25.

#Årets landsbygdsutvecklare