Hela Sverige
Pressmeddelande11 december, 2018

Landsbygdsriksdagen 2020 till Jönköpings län.

 

Landsbygdsriksdagen är Europas största samlingsplats för landsbygdsutveckling. 2018 hölls den i Örnsköldsvik och drog 750 deltagare, partiledare från nästan alla riksdagspartier och både lokala och nationella kända namn. 2020 har turen kommit till Jönköpings län att arrangera denna viktiga tillställning!

– Vi är stolta över att få visa upp vårt län och våra innovativa och betydelsefulla erfarenheter från landsbygdsutveckling. Och vår mat – vi kommer att bjuda på lokala smaker av Småland under hela Landsbygdsriksdagen. Deltagarna kommer att få med sig precis den kunskap och den motivation de behöver för att fortsätta sitt arbete för balans mellan land och stad, säger Siv Lindén, ordförande för Länsbygderådet i Jönköpings län.

Landsbygdsriksdagen är Riksorganisationen Hela Sverige ska levas största evenemang och har hållits sedan 1989. I tre dagar möts människor som jobbar ideellt med landsbygdsutveckling, politiker och myndigheter för att verkligen driva landsbygdsfrågorna framåt och sätta dem högt upp på den politiska agendan. Landsbygdsriksdagen kommer att bjuda på seminarier, underhållning, prisutdelningar, debatter och analyser.

Ett tjugotal bussar kommer att ta deltagarna på inspirationsresor runt om i länet för att visa de bästa exemplen på lokal utveckling, och dessa planeras i samarbete med de 70 lokala utvecklingsgrupperna, kommunerna, Länsstyrelsen, Jordbruksverket och Region Jönköpings län.

– Landsbygdsriksdagen ger stora mängder inspiration, och deltagarna kan hitta otaliga hållbara lösningar och förslag i detta forum. De senaste åren har intresset för landsbygden ökat, och Landsbygdsriksdagen 2020 kommer verkligen att bidra till den aktuella debatten, säger Staffan Nilsson, Riksorganisationen Hela Sverige ska levas ena ordförande.

Det kommer att vara lätt att ta sig till Landsbygdsriksdagen i Jönköpings län. 85 procent av Sveriges befolkning kan vara på plats inom tre timmar och de utländska gästerna har direktflyg från Frankfurt. Snart börjar planeringen av det omfattande programmet och utbildning i guidning och kulturarvsturism kommer att ske i vår tillsammans med Leader-områdena.

Läs mer på Landsbygdsriksdagens hemsida: www.landsbygdsriksdagen.se

 

 

Kontakt

Siv Lindén, ordförande Länsbygderådet i Jönköpings län
E-post: siv.linden@helasverige.se
Telefon: 070-278 26 29

Staffan Nilsson, ordförande Riksorganisationen Hela Sverige ska leva
E-post: staffan.nilsson@helasverige.se
Telefon: 070-578 00 22

Terese Bengard, verksamhetschef Riksorganisationen Hela Sverige ska leva
E-post: terese.bengard@helasverige.se
Telefon: 070-295 21 25

#Landsbygdsriksdagen