Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Pressmeddelande

Mette Adolfsson från Häradsbäck är Årets landsbygdsutvecklare 2022.

Årets landsbygdsutvecklare Mette Adolfsson från Härlundabygden.

Den 24:e november delar organisationen Hela Sverige ska leva ut utmärkelsen Årets landsbygdsutvecklare till 2022 års mottagare Mette Adolfsson. I mer än 30 år har hon varit en drivande kraft för att utveckla Härlundabygden i Älmhults kommun – med resultat som ger eko långt utanför landets gränser.

Utmärkelsen är ett sätt att uppmärksamma en enskild individ som gjort en extraordinär och inspirerande insats för landsbygden.

– Mette Adolfsson har under en lång rad år bidragit till att forma dagens Häradsbäck. Visst har hon en hel bygd med sig i arbetet men betydelsen av personer med hennes driv kan inte överskattas. Mette personifierar den passionerade eldsjälen och är väl värd utmärkelsen som Årets landsbygdsutvecklare 2022, säger Terese Bengard, verksamhetschef på Hela Sverige ska leva.

Vinnaren utses av Hela Sverige ska levas utmärkelsekommitté, som består av personer med lång erfarenhet av lokal utveckling. Vi utser också Årets kommun och Årets lokala utvecklingsgrupp.

Läs mer om Mette Adolfsson och arbetet i Häradsbäck.

Fakta: Årets landsbygdsutvecklare
Årets landsbygdsutvecklare är en utmärkelse som delas ut av organisationen Hela Sverige ska leva. Det är ett sätt att uppmärksamma en enskild individ som gjort en extraordinär och inspirerande insats för landsbygden. Organisationen utser också Årets kommun och Årets lokala utvecklingsgrupp. Vinnaren utses av Hela Sverige ska levas utmärkelsekommitté, som består av personer med lång erfarenhet av lokal utveckling.

För mer information, kontakta:
Mette Adolfsson, VD bygdebolaget Härlundabygden AB, tfn 070-320 35 45
Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige ska leva, tfn 070-295 21 25.