Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Pressmeddelande

Nästa Landsbygdsriksdag till Sörmland 2024.

 Landsbygdsriksdagen 2022

Landsbygdsriksdagen 2022 har precis genomförts i Jönköping med cirka 700 deltagare från hela Sverige. Samtal, föreläsningar, seminarier och underhållning har stått på agendan. 
 – Nu skickar vi budkavlen vidare till Sörmland där Landsbygdsriksdagen genomförs nästa gång våren 2024, säger Irene Oskarsson, nyvald ordförande för riksorganisationen Hela Sverige ska leva. 

(Fotografier finns att ladda ner för fri användning via dropboxlänken nedan. Ange foto: David Wreland

https://www.dropbox.com/sh/yq0qgc49wrol57o/AAC18TulrRs0Of_GTSljly0Da?dl=0)

Jönköpings län bjöd på fantastiskt väder när Landsbygdsriksdagen 2022 inleddes i fredags med inspirationsresor till de flesta av länets kommuner. Inspirerande företag, föreningar, leadersatsningar och kommunala projekt visades för alla landsbygdsentusiaster som kommit från hela landet. Kvällen avslutades sedan med en invigning i Kulturhuset Spira där tal hölls av både landshövding Helena Jonsson och regionstyrelsens ordförande Mia Frisk.

Landsbygdsriksdagen fortsatte sedan på Elmia Kongress- och Konserthus där lördagen och söndagen innehöll en stor bredd av seminarier, intressanta föreläsningar på stora scenen, utställning i pauserna med ett 30-tal organisationer och ett sorl av röster från alla deltagare som minglade med varandra. På stora scenen var det också politikerutfrågning med partiledare och partiföreträdare från riksdagspartierna. Landsbygdsriksdagen gästades även av generaldirektören för Jordbruksverket Christina Nordin samt Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf som fick svara på frågor om deras respektive myndighet.

Nästa Landsbygdsriksdag ska genomföras 2024 och det blir Hela Sverige ska levas länsavdelning i Sörmland som står som värdar.

– Välkomna till Sörmland och Nyköping för att se framtidens landsbygd där entreprenörer och föreningar redan har tagit tydliga kliv in i framtiden. Dessutom växer våra landsbygder mer än centralorterna i Sörmland vilket vi är mycket glada för, säger Peter Eklund från Hela Sverige ska leva Sörmland.

Se gärna detta videoklipp som välkomnar till Landsbygdsriksdagen 2024 i Sörmland:

https://www.youtube.com/watch?v=Z9qREu9Liik 

Kontakt

Terese Bengard, verksamhetschef
terese.bengard@helasverige.se
Tel: 010-489 13 56

Karin Wenström, kommunikatör
karin.wenstrom@helasverige.se  
Tel: 010-489 13 59

Peter Eklund, Hela Sverige ska leva Sörmland
peteklund@gmail.com
tel: 070-275 01 68

Hela Sverige ska leva är en riksorganisation som består av tusentals lokala utvecklingsgrupper spridda över hela landet, och ett 40-tal medlemsorganisationer. Syftet är att verka för goda villkor i hela landet, god landsbygdsutveckling och en balans mellan stad och land. Se www.helasverige.se för mer information.