Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Pressmeddelande

Nya ordförande för Hela Sverige ska leva.

 

Hela Sverige ska levas årsmöte, torsdagen den 19 maj, har valt Irene Oskarsson och Magnus Ek till nya ordförande för riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Samtidigt valdes även en ny styrelse.

Irene Oskarsson är uppvuxen på landsbygden i Tranås kommun och är sedan länge aktiv i Hela Sverige ska leva som ledamot i både riksorganisationens och Jönköpings länsavdelnings styrelse. Hon har varit aktiv som politiker på både lokal och nationell nivå med stort engagemang i landsbygdsfrågorna. Bland annat var hon en av ledamöterna i den parlamentariska landsbygdskommittén.

– Jag ser fram emot att i en ny roll i styrelsen driva på för att hela Sverige ska leva. Genom åren har jag sett att vi som bor i olika delar av landet behöver beskriva vad som måste göras, ställa förväntningar och krav på beslutsfattare för att vi ska nå målet, ett mål som är viktigare nu än någonsin, säger Irene Oskarsson.

Riksorganisationen Hela Sverige ska leva har ett delat ledarskap väljer en kvinna och en man till ordförande. Magnus Ek valdes till ordförande tillsammans med Irene.

Även Magnus har varit engagerad inom politiken, som riksdagsledamot, och det var bland annat landsbygdsfrågorna som fick honom att engagera sig politiskt. Han bor på släktgården Kopparhult i Östergötland.

– Tillsammans tror jag att vi kan bygga ett Sverige där hela landet inte bara lever, utan växer och frodas, säger Magnus Ek.

En ny styrelse för riksorganisationen valdes och 2022 års styrelse ser ut så här:

Karin Torstensson (omval)
Lars Westerlund (omval)
Richard Granberg (nyval)
Helena Dahlström (nyval)
Jenny Breslin (nyval)
Emilia Rapp (nyval, ett år, fyllnadsval som ersättare för Irene Oscarsson)
Peter Eklund, kvarstår
Magnus Strömberg, kvarstår
Birgitta Strömgren, kvarstår
Tommy Nilsson, kvarstår
Linda Elfving Bovin, kvarstår

För mer information, kontakta:

Terese Bengard, verksamhetschef, Hela Sverige ska leva, tfn 070-295 21 25.

Karin Wenström, kommunikatör, tfn 0732-44 95 64.