Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Pressmeddelande

Politikertätt under Landsbygdsriksdagen 2018.

 

Landsbygdsriksdagen 2018 kommer att sätta landsbygdsfrågorna högt upp på den politiska agendan inför valet. Och det verkar som om politikerna är intresserade av att lyssna och visa upp sina visioner av landsbygdspolitiken.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht inviger Landsbygdsriksdagen lördagen den 19 maj i Fjällräven Center i Örnsköldsvik. Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson kommer för att diskutera bredband både från scenen och i ett seminarium under lördagen.

Lördagen bjuder dessutom på årets viktigaste politiska diskussion om landsbygden – då möts partiledarna Stefan Löfven (S), Ulf Kristersson (M), Gustav Fridolin (MP), Annie Lööf (C), Jimmie Åkesson (SD) och Jonas Sjöstedt (V) för att diskutera landsbygdsfrågor. Deltar gör även de landsbygdspolitiska talespersonerna Magnus Oscarsson (KD) och Lars Tysklind (L).

– Under ett valår är det extra viktigt att politikerna markerar att de vill ha en förändring och att de lyssnar på oss som faktiskt bor och lever på landsbygden. Att vi har fått hit så många nationella politiker visar att våra frågor är angelägna. Vi lovar att vi kommer ge dem många konkreta förslag på förbättringar, säger Malena Bendelin, projektledare för Landsbygdsriksdagen 2018.

För att reda ut vad politikerna verkligen säger och tycker kommer underhållaren Jacke Sjödin att kommentera politikerdialogen. Och på söndagen kommer forskarna Josefina Syssner och Malin Rönnblom att tillsammans med journalisten och författaren Po Tidholm analysera vad som sades. Missa inte det!

 

Landsbygdsriksdagen hålls 18-20 maj. Partiledardialogen hålls kl. 13.00 den 19 maj i Fjällräven Center, Örnsköldsvik.

 

Läs mer och se hela programmet här: www.landsbygdsriksdagen.se