Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Pressmeddelande

Projektledare för Landsbygdsriksdagen i Västernorrland utsedd

 

Malena Bendelin från Väte på Gotland har utsetts till projektledare för Landsbygdsriksdagen 2018, som ska hållas i Västernorrland. Hon är 32 år gammal och har bland annat jobbat för Jordbruksverket, Hushållningssällskapet, Leader och Gotland Grönt Centrum AB.

Malena var projektledare för Landsbygdsriksdagen på Gotland 2016, där 750 personer från hela Sverige och andra europeiska länder tillbringade tre dagar med att ta del av gotländska exempel på landsbygdsutveckling, lyssna på panelsamtal och diskutera landsbygdsfrågor med varandra.

– Landsbygdsriksdagen är Europas största mötesplats för landsbygdsfrågor och ett forum som får allt större tyngd och betydelse. Malena är helt rätt person att arrangera ett så viktigt evenemang, och det känns skönt att få behålla hennes kompetens – särskilt då Landsbygdsriksdagen på Gotland blev en sådan succé, säger Hela Sverige ska levas verksamhetschef Terese Bengard.

Landsbygdsriksdagen har arrangerats av Hela Sverige ska leva sedan 1989 och har en budget på flera miljoner kronor. Den hålls i Örnsköldsvik den 18-20 maj 2018.

– Det ska bli jätteroligt att få jobba med nästa landsbygdsriksdag också – det är väldigt hårt arbete, men framförallt givande och berikande. Det är så viktigt att lyfta fram hur mycket landsbygden bidrar till hela landets utveckling, och det kan jag hjälpa till med genom det här uppdraget, säger Malena Bendelin.

Det ska gå att arbeta i hela landet och därför satsar Hela Sverige ska leva mycket på att med tekniska lösningar se till att anställda kan bo var de vill i Sverige och ändå arbeta för organisationen. Att Malena bor på Gotland men är en del av gruppen som arrangerar Landsbygdsriksdagen i Västernorrland är helt genomförbart!

 

 

KONTAKT

Malena Bendelin, projektledare Landsbygdsriksdagen 2018

Tfn: 070 241 00 97, e-post: malena.bendelin@helasverige.se

Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige ska leva

Tfn: 070 295 21 25, e-post: terese.bengard@helasverige.se

Linn Hjort, kommunikatör Hela Sverige ska leva

Tfn: 070 233 21 07, e-post: linn.hjort@helasverige.se