Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Från kalas till kris i nyhetsbrevet.

Fredrik Lindström bjuder på underhållning om dialekter och håller i samtal om de stora frågorna - på Landsbygdsriksdagen i Nyköping den 24-26 maj.

I årets första nyhetsbrev lyfter vi att nedräkningen inför vårt stora kalas Landsbygdsriksdagen 2024 pågår för fullt. Anmälan har öppnat och de sista bitarna i programmet håller på att falla på plats. Vi ses väl? Annars har krisberedskapsfrågor varit aktuella både inom Hela Sverige ska leva och i det offentliga samtalet under inledningen av året. Vi belyser det med en rapport från Folk och försvar i Sälen, ett fördjupande blogginlägg om vad forskningen säger om krisberedskap i landsbygder och ett tips om hur vår länsavdelning i Örebro län jobbar med frågorna.

Du kan också läsa om:

  • Några av de möten där vi lyft landsbygdsperspektivet den senaste månaden.
  • Att ett nationellt medborgarråd bildats för att göra den gröna omställningen rättvis.
  • Att vi nu samlat ihop kunskapen från höstens satsning på unga i landsbygder.
  • Hur Lisa Fröbel och Jenny Breslin från Hela Sveriges länsavdelningar i Gävleborg och Dalarna arbetar i demokratins tjänst inför en folkomröstning i Orsa kommun.

Trevlig läsning!

Ta del av nyhetsbrevet.

Prenumerera gärna för att inte missa kommande nyhetsbrev, anmäl dig här. Passa på att också börja prenumerera på information om Landsbygdsriksdagen.