Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

NU KAN DU NOMINERA TILL SVERIGES FINASTE PRISER!

Mellan den 15 maj och 15 september har du möjlighet att nominera kandidater till årets utmärkelser från Hela Sverige ska leva. Vinnarna presenteras på Hela Sverige ska levas höstmöte den 20 november.

En fabrik som förverkligar drömmar. En bygd som drömmer stort. Och en kommun som förstår att det där med centrum och periferi hör gamla tider till. Alla vinnare av landets finaste pris under 2023, som delas ut av Hela Sverige ska leva!

Nu är det dags att nominera till utmärkelserna för 2024. Nomineringstiden pågår mellan den 15 maj och den 15 september – när vi som vanligt ska belöna de som gjort något alldeles extra för balansen mellan landsbygder och städer. Klicka här för att läsa mer om utmärkelserna och hur nomineringsförfarandet går till.

Som vanligt finns tre kategorier av vinnare:

Årets landsbygdsutvecklare
Årets landsbygdsutvecklare är vårt nya pris som finns med sedan 2021. Till denna kategori är det öppet för alla att föreslå vem som gjort en extraordinär och inspirerande insats för landsbygden. Ta chansen att nominera din favorit!

Tinna Harling och Erik Berg från Egnahemsfabriken på Tjörn.

Årets kommun
Årets kommun har funnits sedan 1985 och är ett pris till en kommun som bäst lever upp till att utveckla sina landsbygder. Det är kommuner som arbetar medvetet och systematiskt för att hela kommunen ska utvecklas.

Johan Andersson och Maaike Smit från Sollefteå kommun.

Årets lokala utvecklingsgrupp
Till denna kategori kan bara Hela Sverige ska levas länsavdelningar nominera. Vi har 24 länsavdelningar som nominerar var sin vinnare – varav en kröns till nationell vinnare av vår hemliga jury. Hittills har 36 lokala utvecklingsgrupper blivit hyllade för sitt arbete.

Robert Glader och Annelie Hägg från Emilkraften i Mariannelundsbygden.

Utmärkelserna från riksorganisationen Hela Sverige ska leva är ett sätt att belysa hur målmedvetenhet, mod och en massa j-vlar anamma kan få bygder att blomstra och hela kommuner att bli synliga i en värld som ofta bara verkar bestå av centralorter.

I väntan på att möjligheten att nominera öppnar bör du ta chansen att inspireras av förra årets vinnare. Luta dig tillbaka och titta på filmerna:

Läs mer om utmärkelserna och nomineringsförfarandet.

Lycka till!