Hela Sverige

Lars Westerlund, styrelseledamot.

Lars Westerlund har sedan början av 2010-talet suttit i styrelsen för Hela Sverige ska Leva Västerbotten och blev 2015 ordförande i länsavdelningen.

Han bor och verkar i Kusfors i Norsjö kommun. Här är Lars uppväxt och efter att ha bott på andra ställen i landet flyttade han och frun Martine 2010 tillbaka till Kusfors för att kunna ta hand om Lars mamma som drabbats av Alzheimers sjukdom.

Lars engagerade sig i det lokala föreningslivet och blev snart ordförande för Kusfors Allaktivitetshusförening.  Numera är han även ordförande för Kusfors Idrottsklubb som bland annat står bakom danslogen Bredsele Park. I dessa föreningar har han varit drivande när det gäller att skapa ett levande kulturutbud på landsbygden. I Kusfors arrangeras allt från traditionella danskvällar till operaföreställningar, jazzkonserter och punkgig…

Tillsammans med Martine driver Lars semesterboendet Pike Paradise som utsetts till Lodge of The Year 2020 i Sverige av den internationella organisationen Travel and Hospitality Awards.

Han var också en av grundarna till föreningen Mörkrets och Kylans Glada Vänner som under ett decennium arrangerat öppna Skandinaviska Mästerskapet i vintersim i Skellefteå. Mästerskapet är sedan några år tillbaka också en del av världscupen i vintersim med tävlande från ett 20-tal nationer. Mörkrets och Kylans Glada Vänner arbetar på bred front med att vidareförädla mörker och kyla till olika former av trevligheter och är i full färd med att skapa forskningscentret Världens Coolaste Center.

Lars sitter också i styrelsen för Coompanion Västerbotten, är vice ordförande för egenanställningsföretaget Convoy och ersättare i Norrlandsförbundets styrelse.

Professionellt är han journalist och driver Westerlunds Reportagebyrå AB där han arbetar som frilansjournalist med hela världen som arbetsfält. Dessutom har han hela tiden verkat som PR-konsult åt både stora och små företag, myndigheter och kommuner.

– Jag brinner för hela spektret av de frågor som Hela Sverige driver, allt från service till möjligheten att bygga på landsbygden. Integration och att locka utlandsfödda till landsbygden är ett specialintresse, säger Lars.