Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Pressmeddelande

Förslag till nya ordförande till riksorganisationen Hela Sverige ska leva.

 

Torsdag den 19:e maj kommer årsmötet för Hela Sverige ska leva välja in två nya ordförande för riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Åse Classon och Staffan Nilsson har de senaste åtta åren lett organisationen, men har valt att inte stå till valberedningens förfogande så nu är det dags för nya krafter att ta över.

Valberedningens förslag till kvinnlig ordförande är Irene Oskarsson som är uppvuxen på landet i Tranås kommun. Hon har haft en stark koppling till landsbygdsutveckling hela livet, via föreningsliv och olika förtroendeuppdrag. Irene sitter idag i styrelsen för riksorganisationen.

Med ett förflutet som politiker på lokal och nationell nivå, bland annat som en av ledamöterna i den landsbygdparlamentariska utredningen, har Irene en stor förståelse för de problem och möjligheter som finns på våra olika landsbygder.

– Jag är stolt och glad över valberedningens nominering att bli en av de två ordförandena för Hela Sverige. Jag ser fram emot att i en ny roll i styrelsen driva på för att just: hela Sverige ska leva. Genom åren har jag sett att vi som bor i olika delar av landet behöver beskriva vad som måste göras, ställa förväntningar och krav på beslutsfattare för att vi ska nå målet, ett mål som är viktigare nu än någonsin, säger Irene Oskarsson

Riksorganisationen Hela Sverige ska leva har ett delat ledarskap och väljer en kvinna och en man till ordförande. Det är Magnus Ek som valberedningen föreslår att bli ordförande tillsammans med Irene.

Magnus Ek är hemmahörande på släktgården Kopparhult i Östergötland. Det var viljan att se en levande landsbygd, tillsammans med miljöfrågorna och kampen för en fri och fredlig värld, som gjorde att Magnus engagerade sig i politiken. När han nu lämnar riksdagsplatsen kan han ställa sina erfarenheter, kunskaper och kontakter till Hela Sverige ska levas förfogande.

– Tillsammans tror jag att vi kan bygga ett Sverige där hela landet inte bara lever, utan växer och frodas, säger Magnus Ek.

De vill båda vara med och stärka organisationens samverkan både internt och med externa aktörer och samtidigt vara vår röst i samhällsdebatten – den som talar för utveckling i hela landet. En stark organisation behöver en tydlig struktur som gör att basnivåns kunskap kan komma fram och bli en grund för utvecklingsarbete, men också en stark nationell nivå̊ som andra aktörer lyssnar på̊.

Det är dagen innan Landsbygdsriksdagen drar igång som årsmötet väljer nya ordförande. Först då vet vi säkert vilka det blir, men valberedningen är mycket nöjda med dessa kandidater. De kompletterar varandra och kommer kunna fortsätta det viktiga arbete som tidigare ordförande har gjort.

Läs mer på:
https://www.helasverige.se/nyheter/forslag-till-nya-ordforande-till-riksorganisationen-hela-sverige-ska-leva/

Mer information:
Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige ska leva
Telefon: 010-489 13 56, e-post: terese.bengard@helasverige.se

Karin Wenström, presskontakt
Telefon: 073-244 95 64, epost: karin.wenstrom@helasverige.se

Gun Rehnman, sammankallande i valberedningen
Telefon: 070-686 01 65, e-post: r.gun@telia.com