Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Artikel
Årets lokala utvecklingsgrupp 2023.

Hela Sverige ska leva Fyrbodal nominerar Bärfendals Levande Landsbygd.

 

Om verksamheten

Bärfendals Levande Landsbygd är en viktig förening som i samarbete med Bärfendals övriga föreningar utvecklar Bärfendal och håller bygden levande.

Länsavdelningens motivering:
Bärfendals Levande Landsbygd är en viktig förening som i samarbete med Bärfendals övriga föreningar utvecklar Bärfendal och håller bygden levande.
Föreningen genomför ett stort antal arrangemang under året som uppskattas av både närboende och långväga gäster. Störst är Bärfendalsdagarna som anordnats sedan slutet av 80-talet, med utställning och försäljning av lokala hantverkare och konstnärer, musikframträdanden och berättare. Man har ett bra samarbete med Bärfendals övriga föreningar, t.ex. brukar Bärfendals Vi Unga och Röda kors-kretsen ha aktiviteter under Bärfendalsdagarna.

Under övriga delar av året har man författarbesök, allsångskvällar, vandringar m.m. Föreningen har också ansvaret för tre vandringsleder i Bärfendal. Dessa har i år uppdaterats och kvalitetssäkrats i ett samarbete med Munkedals kommun. De har fått ny märkning med blå band, i stil med Bohusledens orangea, och nya skyltar och kartor har tagits fram.

Nästan alla arrangemang genomförs i hembygdsgården som drivs av Bärfendals hembygdsförening. Hembygdsgården är en viktig mötesplats för bygden. En del av de medel som Bärfendals Levande Landsbygd drar in på sina arrangemang går tillbaka till hembygdsgården. Man har t.ex. sponsrat med inventarier, t.ex. möbler inne och ute, projektor och en fast utegrill.

Vill du veta mer om den nominerade gruppen?
Läs mer här:
http://www.barfendal.se/index.htm

Vill du veta mer om utmärkelsen Årets lokala utvecklingsgrupp?
Läs mer här: https://www.helasverige.se/arets-lokala-utvecklingsgrupp/

Vinnaren kommer att presenteras på Hela Sverige ska levas höstmöte den 23 november.