Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Pressmeddelande

Ronneby kommun är Årets kommun 2022.

Helena Carlberg Andersson, ordförande i Ronneby kommunbygderåd och Kenneth Michaelsson (c), tidigare kommunstyrelsen i Ronneby kommun.

Den 24:e november delar organisationen Hela Sverige ska leva ut utmärkelsen Årets kommun till 2022 års mottagare Ronneby kommun. De prisas för sitt systematiska arbete med landsbygdsfrågor – där samverkan och strategisk planering är viktiga framgångsfaktorer.

Utmärkelsen är ett sätt att uppmärksamma en kommun som arbetar för att utveckla landsbygden som en attraktiv miljö att bo, verka och leva i.

– Ronneby kommun har en långsiktig ambition och genom en palett av insatser finns idag en fantastisk samverkan med ideella krafter och företag i landsbygderna, vilket har genererat utveckling i hela kommunen. Det gör dem väl förtjänta av utmärkelsen Årets kommun. säger Terese Bengard, verksamhetschef på Hela Sverige ska leva.

Vinnaren utses av Hela Sverige ska levas utmärkelsekommitté, som består av personer med lång erfarenhet av lokal utveckling. Vi utser också Årets landsbygdsutvecklare och Årets lokala utvecklingsgrupp.

Läs mer om arbetet med landsbygdsutveckling i Ronneby kommun: Bredd och spets i Årets kommun 2022

Fakta: Årets kommun
Årets kommun är en utmärkelse som delas ut av organisationen Hela Sverige ska leva. Det är ett sätt att uppmärksamma en kommun som på ett systematiskt sätt arbetar för att utveckla landsbygden som en attraktiv miljö att bo, verka och leva i. Organisationen utser också Årets landsbygdsutvecklare och Årets lokala utvecklingsgrupp. Vinnaren utses av Hela Sverige ska levas utmärkelsekommitté, som består av personer med lång erfarenhet av lokal utveckling.

För mer information, kontakta:
Daniel Granello, landsbygdsutvecklare Ronneby kommun, tfn 0457-61 83 52
Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige ska leva, tfn 070-295 21 25.