Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Webbinarium

Webbinarium: Från ideell insats till ekonomisk bärkraft

Ett samarrangemang mellan Lokalekonomidagarna och Morgonforum.

Att fixa finansiering är en dans på rosor! Ett påstående få i ideella sektorn skulle skriva under på. Det tampas ju nämligen med knepiga ansökningar för bidrag och krav på att förklara förväntad samhällsförändring i siffror för att nämna några saker.

Vad finns det då för alternativ till finansiering förutom bidrag? Vilka möjliga tillvägagångssätt finns det för en förening? Kan en förening agera mer likt ett socialt företag? Vilka lärdomar finns i glesbygden?

Vi ser detta Morgonforum som en möjlighet att låta oss hämta tips ”över gränserna”. Det gör vi genom att bjuda in Jenny Stark Molvin från Tillväxtverket som berättar om sociala företag och finansiering, med anledning av den kartläggning av sociala företag som Tillväxtverket tagit fram på uppdrag av regeringen.

Vi talar med Ylva Lundkvist Fridh som jobbar på Hela Sverige ska leva som projektledare för Mikrofonden Sverige, som berättar om deras verksamhet, samt Helena von Bothmer, aktiv inom Kosters trädgårdar och Kosternämnden som funnit kreativa vägar för att finansiera de lokala föreningarna.

Leder samtalet gör Anna Ardin från Forum – idéburna organisationer med social inriktning.