Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Klas Fritzon till Hela Sverige ska leva.

 

I augusti börjar Klas Fritzon som kommunikationsstrateg och specialist inom landsbygdsfrågor på riksorganisationen Hela Sverige ska leva.

-Jag är mycket glad att Klas valt att komma till oss och jobba med dessa viktiga frågor. Han har en perfekt bakgrund som journalist och kommunikatör i kombination med en lång erfarenhet kring platsfrågor och territoriella perspektiv under sin tid på Tillväxtverket, säger Terese Bengard verksamhetschef för Hela Sverige ska leva.

Klas har de senaste åren jobbat som koordinator för landsbygdsuppdrag på Tillväxtverket. Viktiga uppgifter i det interna arbetet har till exempel handlat om samordning och att lyfta landsbygdsperspektivet inom myndigheten. I det externa arbetet har viktiga uppgifter handlat om att företräda Tillväxtverket på möten och konferenser, driva och delta i samverkan med aktörer som till exempel Leadergrupper, Regeringskansliet, SLU och Landsbygdsnätverket samt genomföra och koordinera specifika regeringsuppdrag.

-Vi ser att Klas har ett liknande uppdrag på riksorganisationen Hela Sverige ska leva med både intern och extern kommunikation. Samtidigt kommer nätverkande och relationsskapande insatser att vara viktiga förutom att stärka kunskapen inom och utanför organisationen, säger Terese Bengard verksamhetschef för Hela Sverige ska leva .

Klas börjar sin anställning efter sommaren och kommer fortsatt vara bosatt på Frösön i Jämtland, då Hela Sverige ska leva är en flexibel arbetsplats.

-Det känns både fantastiskt viktigt och roligt att börja jobba för balans mellan stad och land på Hela Sverige ska leva. Min ambition är att fortsätta vässa den goda kommunikation som kännetecknar organisationen redan idag. Viktiga delar i det är att hålla fast vid utvecklingen av kunskap, men också att tillvarata kraften hos de tusentals utvecklingsgrupper som bygger organisationen från grunden, säger Klas Fritzon.