Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet

Metoden FMP.

Inom Förädlingsmackapären anpassas innehållet från LUP Lokal utvecklingsplan och LEA Lokal ekonomisk analys  med varandra och skrivs samman till ett och samma dokument LUP+.

Att sammanföra dessa ger det mer framåtsyftande visionsarbetet från LUP en faktabaserad bas från LEA. De överlappande momenten behöver endast göras en gång. Resultatet blir ett starkt lokalt förankrat dokument som utgår från statistik förstärkt av befolkningens mål för sin egen bygds utveckling.

Arbetet byggs även på med träffar för kunskap om bygdens omvärld där man lär om kommunens och Regionens arbeten med utvecklingsplaner och strategier av olika slag. Med ett innehåll beroende på vilka dokument som finns i just den kommunen. Samt med en kunskapshöjande enkel grundkurs i Agenda 2030.

En lokal utvecklingsplan av detta slag skapar en kombination som utgör ett kraftfullt planeringsunderlag för strategisk utveckling på så väl lokal som kommunal nivå. Arbetet fokuserar på allas idéer utan att något prioriteras bort, vilket skapar ett engagemang på individnivå. Detta ger ett verktyg för att ta eget ansvar och aktivt bidra till utvecklingen av den egna bygdens lokalsamhälle.

Metoden kan med fördel anpassas och byggas på utifrån syfte och mål med framtagen lokal utvecklingsplan. På bilden bredvid ser ni innehållet i den lokala utvecklingsplan som tas fram via Metoden FMP. Nedan kan ni läsa mer om varje modul som ingår.

Förädlingsmackapären är både ett genomförande och ett implementeringsprojekt så mer täckande information fylls på här vartefter projektet har materialet klart.

Karta Metoden FMP
Bygdeprofil

Inventering av bygden/orten

INVENTERING »
LEA - Lokalekonomisk analys

Bygden/Orten i siffror

LEA »
För hållbara samhällen

Agenda 2030

HÅLLBAR FRAMTID »

UPPFÖLJNING

UPPFÖLJNING »

TILLGÄGGSMODULER

MODULER »
HELA SVERIGES RIKSORGANISATION