Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Grattis till årets landsbygdsutvecklare och till årets lokala utvecklingsgrupp i Jönköpings län!

 

Grattis säger vi från Hela Sverige ska leva Jönköpings län till årets landsbygdsutvecklare AutoMat i Broaryd och till årets lokala utvecklingsgrupp Emilkraften i Mariannelund!

Familjen Adolfsson med dotter Jessica och mamma Lena i spetsen som driver företaget Automat i Broaryd. De har startat Gislaveds första obemannade livsmedelsbutik, vilket möjliggjort en bättre servis när det inte fanns några affärer kvar. Butiken bygger på ett nytt koncept där man loggar in sig med Bank-id och scannar alla varor själv. Butiken är helt obemannad. De har ett brett utbud av bröd, frukt och grönt, mejeri och chark, matlagning och bak, chips och godis, husgeråd, frukost samt frys. Förutom ordinarie utbud så kommer familjen Adolfssons sträva efter att ta in råvaror från lokala producenter.

Emilkraften verkar med stort engagemang i Mariannelundsbygden, skapar och driver utvecklingsprojekt och samlar bygden till årliga event. Emilkraften är spindeln i nätet för bygden och når ut till föreningar, organisationer, kommunens tjänstepersoner och politiker, samverkar med företag på orten och sätter därmed Mariannelund på kartan. Senaste projektet handlar om att få ungdomar delaktiga i ortens utveckling.