Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Pressmeddelande

Vilken är Sveriges Grymmaste Håla?

 

Bor du i Sveriges grymmaste håla? Nu delar vi för andra gången ut pris till den absolut grymmaste hålan i hela landet! Nominera din håla senast den 31 mars så har du chans att vinna 5 000 kronor och två biljetter till Landsbygdsriksdagen i Örnsköldsvik 18-20 maj där du tar emot priset.

Ofta när man hör folk snacka om småorter och bygder som ”hålor” så sägs det i negativ bemärkelse. Byn jämförs med storstaden på ett sätt som är helt orättvist och som bara förstärker storstadsnormen ännu mer.
Nu utmanar vi det här tänket och vänder på begreppet håla.
Våra byar och hemorter är fantastiska i sin egen rätt. Nu vill vi uppmana dig som är ung att nominera din bygd till utmärkelsen Sveriges Grymmaste Håla. Den absolut bästa, mysigaste, lugnaste, rivigaste, vackraste, mest fantastiska hålan som finns – den vill vi höra om.

Finns det några begränsningar, undrar du kanske nu. Hur stor får den vara, hur många personer kan bo där? Vet du, det är faktiskt helt upp till dig! Ingen känner sin håla så bra som du, och det är upp till dig att berätta för oss om den.

Vem kan nominera?

Du som är 25 år eller yngre.

Hur nominerar jag?

Du fyller i det här formuläret. Senast den 31 mars vill vi ha ditt svar: https://goo.gl/forms/xWYgCwYY0bemaC492

Vem står bakom priset?

Vi som delar ut priset är Hela Sverige ska leva tillsammans med Unga på landsbygden, Förbundet Vi Unga, Landsbygdnätverkets arbetsgrupp Unga i landsbygdsutveckling och Leaders ungdomscoacher.

 

Har du några frågor?

Hör av dig till Josefin Heed på Hela Sverige ska leva:

E-post: josefin.heed@helasverige.se

Telefon: 072 706 88 60