Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Agenda 2030, webbinarium 14/11

 

Hur kan vi få igång en hållbar utveckling och levande landsbygd i hela Sverige. Den lokala matproduktionen är en central pusselbit. Möt familjen Alzoubi som gått från flyktingar från krigets Syrien till en av regionens största producenter av ekologiska grönsaker på bara några år.

Anmälningslänk:
https://www.studieframjandet.se/vastra-gotalands-lan/gustav-arrangemang/kalenderhandelser/2022/november/agenda-2030-i-hela-sverige—inspiration-for-hallbar-lokal-utveckling—med-tomas-tengby-och-alzoubi/

I Olofstorp utanför Göteborg finns familjen Alzoubi, som flydde från Syrien under den tidiga delen av kriget. Familjen hade en bakgrund som ekologiska odlare i Syrien innan kriget. Väl i Sverige så försökte man orientera sig och hitta vägar, och mötte efter ett tag Göteborgs satsning för att få nya matproducenter i området. Med hjälp av fastighetskontoret fick man arrendera en bit mark, och efter det har familjen gått från klarhet till klarhet och utökat arealen år för år.

Kom och lyssna på deras berättelse!

Tomas Tengby från P1 Meny deltar också med sina perspektiv kring hållbar mat. Samt Erik Bick som driver på hårt för hållbar lokal utveckling i området Bergum/Gunnilse.
Gunilla Almered-Olsson, professor i Humanekologi ramar in kvällen i hur den här typen av utveckling kopplar till Agenda 2030-arbetet.

Medverkar gör även Erik Bick, Bergum Gunnilse Utveckling
Gunilla Almered-Olsson, professor i Humanekologi
Elinor Askmar, Studiefrämjandet.

Kvällen sätter fokus på hur konkret Agenda 2030 kan se ut utifrån ett lokalsamhällesperspektiv.

Webinarium! Länk skickas ut till dig som anmält dig!

Samarrangemang mellan Hela Sverige ska leva och Bergum Gunnilse Utveckling och Studiefrämjandet Göteborgs-Sjuhärad.