Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Internationella Frivilligdagen

 

Vi firade FNs Internationella frivilligdag den 5 december. Som medlem i Göteborgsregionens sociala ekonomi (GSE) var vi med att planera och genomföra eventet. Många föreningar berättade och visade upp sin verksamhet. Ett fantastiskt och omfattande ideellt arbete som betyder så mycket för så många. Väldigt uppenbart att civilsamhället är en viktig och betydelsefull del för att samhället ska fungera. Medverkade gjorde föreningar som Seniorvän, Frivilliga samhällsarbetare, Hela Sverige ska leva Göteborgsregionen, föreningsdrivna kulturhuset Hindås station, Mitt i det interkulturella mötet (MiM), Biblioteksvännerna i Biskopsgården, Mentor Stärker unga, Vi som förlorat barn, Funktionsrätt, Västra Götaland barn och unga till förälder i fängelse/frivård (BUFF), SPIV – Kunskap räddar liv, kultur & allaktivitetshuset Oscar, projekt Norma och Föräldraföreningen mot narkotika.

Dagen avslutades med ett panelsamtal med politiken och civilsamhället. Alla var helt överens om civilsamhällets positiva bidrag till ”det goda livet” och vi ser fram emot att både region och kommun skapar bra förutsättningar för föreningslivet och för samverkan.

Panelsamtal med politiken och civilsamhället. Jan Linde/Länsnykterhetsförbundet Västra Götaland, Helén Eliasson/Västra Götalandsregionen regionstyrelsens ordförande (s), Klara Holmin/Göteborgs stad fullmäktige (mp), Dario Espiga/Föräldraföreningen mot narkotika i Göteborg och Ulla Herlitz/Hela Sverige ska leva Göteborgsregionen.