Hela Sverige

Alla är vinnare men dessa blev årets Landsbygdsförening…

2022 firar Kugghjulsglan 10-års Jubileum passa på att redan nu nominera din Landsbygdsförening.
Skriv en nominering och mejla direkt till oss klicka här.

Kugghjulsgalans Vinnare i kategorin
Årets Landsbygdsförening

2013 Bergs Sockenråd Växjö kommun

2014 Ryssby Sockenråd Ljungby kommun

2015 Göteryds Hembygdsförening Älmhults kommun

2016 Älghults IF Uppvidinge kommun

2017 Linneryds Sockenråd Tingsryds kommun

2018 Älmeboda Sockenkommittée Älmhults kommun

2019 Drev Hornaryds Sockenråd Växjö kommun

2020 Västra Torsås Sockenråd Alvesta kommun

2021 Härlunda Intresseförening Älmhults kommun

Årets vinnare 2021

Härlunda Intresseförening 

Den gemensamma visionen är en levande landsbygd där det ska vara attraktivt att arbeta, leva och bo. En envis småländsk anda och tro på att det faktiskt går att förändra.

Redan 2002 när bygdens butik gick i konkurs 2002 köpte intresseföreningen affären. Bygdens folk tecknade andelar i Handelsboden och på så sätt löste man finanserna. Tillsammans är ledordet och 2018 gick flera av föreningarna i Härlunda ihop och bildade ett aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning, Härlundabygden AB Svb och nu driver Härlunda Intresseförening tillsammans med flera andra föreningar ”Mötesplats Häradsbäck”.

Engagemanget sträcker sig över alla åldrar från unga till gamla. Aktivitetsparkallserviceaktivitetshall och trygghetsboende, mötesplats Häradsbäck är ett utmärkt exempel på hur service kan utvecklas och hur arbetstillfällen kan skapas! Den som besöker Mötesplats Häradsbäck inser snart att entreprenörskapet och det otroliga arbete som har lagts ner i bygden har gett ett fantastiskt, nästan osannolikt resultat.

Den 11/9 2021 var det invigning av Mötesplats Häradsbäck på Härlundadagen som nu kan stoltsera med en aktivitetshall med möjligheter för konferens, kickoff, personalfest, barnkalas och afterwork i en lokal som är fullt utrustad med många olika aktiviteter. Däribland biljard, boule, shuffle board, VR, storbildsskärm och en bar med fullständiga rättigheter. Aktivitetsparken utanför inbjuder till lek för både stora och små.

Allservice erbjuder en mängd olika tjänster med rot- och rutavdrag och Trygghetsboendet ger boende i bygden möjlighet att åldras och sätta sina egna villkor därefter.

Här kan man även besöka härliga Café LinneaHandelsboden, ta en tur till biblioteket och som turist finns det även ställplats för husvagnen när man är i Häradsbäck.

Det borde finnas fler platser på landsbygden som Mötesplats Häradsbäck och vi tror att detta exemplet är en modell för fler att ta efter. Det engagemang och arbete som Härlunda Intresseförening lägger ner i detta projekt som inte bara gynnar den egna bygden utan inspirerar till landsbygsutveckling på fler orter i landet är väl värt en nominering till Årets samhällsförening i Kronobergs län.

Årets vinnare 2020

Ingen rapport inkommen till kansliet än

Årets vinnare 2019

Årets landsbygdsförening – Drev Hornaryds sockenråd

Förutom årligen återkommande aktiviteter såsom valborgsfirande, Böksholmsdagen med pubafton och traditionellt midsommarfirande ordnar sockenrådet föreläsningar, ofta i samarbete med Sjösås LRF-avdelning. Sockenrådet arbetar aktivt med att skapa trivsel för invånarna och försöker påverka beslutsfattare för att underlätta livet i socknen. De har genom sina kontakter med Trafikverket medverkat till att vägen mellan Drev och Rottne under fjolåret har fått ny beläggning på en tidigare eftersatt sträcka. De har också medverkat till att den tidigare banvallen mellan Braås och Böksholm har grusats upp till glädje för alla som använder den som gång- och cykelväg. Under hösten 2018 ordnades en uppskattad och välbesökt ölprovning som inleddes med besök på Kvarnagårdens bryggeri i Braås. Under våren 2019 kom landsbygdsansvariga politiker från Växjö kommun för ömsesidigt informationsutbyte och diskussion om kommunens arbete med landsbygdsfrågor.

Läs mer här om årets Kugghjulsgala 2019

Kugghjulsgala 2018

Kugghjulsgalan gick av stapeln på Residenset i Växjö den 4 oktober 2018
Läs allt via länken här

Årets Landsbygdsförening 2018 Älmeboda Sockenkommitté

Vinnare på Kugghjulsgalan 2017

Kugghjulsgalans Vinnare i kategorin
Årets Landsbygdsförening

2013 Bergs Sockenråd

2014 Ryssby Sockenråd

2015 Göteryds Hembygdsförening

2016 Älghults IF

2017 Linneryds Sockenråd

2018 Älmeboda Sockenkommittée

2019 Drev Hornaryds Sockenråd

2020 Västra Torsås Sockenråd

2020 BLIR DET DIN FÖRENING? Mejla oss några nomineringsrader Klicka här
Årets Kugghjulsgala går av stapeln 20/10-2020 Kl. 17.00 Växjö Residens.

KugghjulsGalan 5 oktober 2017

#kugghjulsgala2017
Vinnare av årets Kugghjulsgala 2017 på Residenset i Växjö.Det var för femte året i rad sm denna uppskattade Gala hölls. I år var det första gången för vår Landshövding Ingrid Burman.

De tre nominerade Landsbygdsföreningarna ↑

Årets Landsbygdsförening vinnare är
Linneryds Sockenråd ↓
Årets landsbygdsförening – Linneryds sockenråd
I Linneryds sockenråd ingår 22 lokala föreningar – allt från idrott till kyrka. Hela sockenrådet träffas ca 5 gånger om året. Viktiga punkter vid mötena är skolan, grannsamverkan, affären och vägarna. Sockenrådet anordnar en Linnerydsdag med teater, festtält och marknad. Man ordnar aktiviteter inom skolan, andra föreningar, fiber till hushållen, sitter i möten med kommunen och anordnar aktiviteter som musikquiz, julmarknad och välkomstträff för nyinflyttade. Man har arbetat fram en lokal utvecklingsplan och flera ungdomar arbetar i och med Linneryds sockenråd.

Artikel i Smålandsposten, klicka HÄR

______________________________________________________________________
Årets lanthandel – Kent Johansson, Matöppet Södra Ljunga
Kent tog över butiken i Södra Ljunga för 15 år sedan. Han satsade stort på närproducerat kött. Cateringverksamheten blev också snabbt en betydande del av företagets verksamhet. När skolan i byn skulle läggas ner var Kent initiativtagare till bildandet av en friskola. När skolan blev verklighet saknades matsal, Kent byggde då en sådan i anslutning till affären och Matöppet svarar också för tillagning av maten till skolbarnen.

Läs artikel ur Smålänningen klicka HÄR

_______________________________________________________________________________
Årets unga landsbygdsentreprenör – EA Företagen

Erik startade sin elfirma 2011 i Eke utanför Braås. Sedan dess har han skapat en växande hantverkskoncern med 15 anställda inom el, bygg och mark och ännu fler samarbetspartners. Han driver sina företag med passion, yrkesstolthet och kvalitet. Med ett professionellt och ansvarsfullt entreprenörskap har Erik skapat en koncern med problemlösande hantverkare.

______________________________________________________________________

Årets lantbrukare – Camilla och Fredrik Hilmersson, Qvisingsö
Qvisingsö bedriver mjölk-och köttproduktion med 360 mjölkkor plus rekrytering. 1998 blev Camilla och Fredrik ägare av gården och driften, idag har de sex anställda och omsättningen har ökat till 22 miljoner kronor per år. Drivkraften är att fortsätta utvecklingen av ett framgångsrikt och lönsamt familjeföretag, men också att familjen får leva nära djur och natur.

______________________________________________________________________

Nominerade

Förutom vinnarna var även följande nominerade till de olika priserna:

Nominerade årets lantbrukare
Gustav Fridolf, Skavenäs lantbruk
Markus och Jennifer Sommarsäte Lindrotsgård

Nominerade årets lanthandlare
Marcus Johnsson, ICA Nära Liatorp
Mats Malmhav, ICA Nära Väckelsång

Nominerade årets landsbygdsförening
Drev Hornaryds sockenråd
Göteryds hembygdsförening

Nominerade årets unga landsbygdsentreprenör
Ninas Björkelund
Stall ElMa

Om Kugghjulsgalan

Kugghjulsgalan arrangeras för att uppmuntra och uppmärksamma landsbygdens alla viktiga eldsjälar. 2017 ägde galan rum för femte året i rad.

Kugghjulsgalan är ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Kronobergs län, Hela Sverige ska leva Kronoberg, LRF Sydost, ALMI Företagspartner, Coompanion, Drivhuset, Företagarna, Nyföretagarcentrum, Ung företagsamhet och Unga för landsbygden. Juryn består av personer från de olika organisationerna.

_______________________________________________________________________________

#kugghjulsgala2017 #vinnare Representanter för alla fyra kategorier ↓
KugghjulsGalan 25 Oktober 2016

#kugghjulsgala2016
Vinnarna är korade, men kom ihåg att ni ALLA är vinnare egentligen.
Det är en svår uppgift att plocka ut just en enda ur varje kategori

I år invigde Tf. Landshövding Anders Flanking årets Kugghjulsgala
Detta gjorde Anders med glans. Vi passar på att hälsa Anders Flanking varmt välkommen till vårt vackra Kronobergs län och önskar honom Lycka till!

Vinnarna i de olika kategorierna är:

Årets landsbygdsförening – Älghults IF

Föreningen driver Ekensvi IP med kiosk, simskola för barn och vuxna, tre marknader per år, elljusspår, aktiv Facebook-sida, förutom fotboll även spinning, drill och innebandy samt viktig integration av nya svenskar genom fotbollslagen och simskolan mm.

Årets lanthandlare – Marie och Pär Renevall, Tolgs lanthandel

Paret Renevall har under snart sju år drivit lanthandeln i Tolg. De har genom sitt entreprenörskap visat att det även på en mycket liten ort går att driva en lanthandel. Butiken satsar stort på ekologiskt och närproducerat. 60 procent av frukt- och gröntsortimentet är ekologiskt och KRAV-märkt. Butiken har också en egen middagskasse för beställning. Sortimentet gör att även företag i Växjö väljer lanthandeln i Tolg som leverantör. Renevalls driver också den närbelägna inredningsbutiken Ringagården form & funktion.

Årets lantbrukare – Joakim Cornfors, Rönningeryd Alvesta

Joakim bedriver köttproduktion med 120 dikor av rasen Simmental och Aberdeen Angus. Direkt efter lantbruksgymnasiet skaffade han 10 dikor och har sedan dess successivt byggt ut till nuvarande produktion med god ekonomi. Joakim har djur-, maskin- och byggnadskunskap och ordningssinne. Givetvis håller djuren stora värdefulla betesmarker i trakten öppna. Trots omfattande egen produktion är Joakim behjälplig hos grannar och kollegor med olika lantbrukstjänster. Han tar emot studiebesök, är aktiv i föreningslivet och driver dessutom en Facebook-sida där han ger en bild av köttbondens vardag.

Årets unga landsbygdentreprenör – Majja Almqvist, Rinkaby gård

Tillsammans med sin familj driver Majja Rinkabygård och fram till årsskiftet även Osaby Säteri. Familjeföretaget arrangerar bröllop, fester, konferenser och kalas. Verksamheten anpassas efter säsong och i denna anda har Majja även startat ett äppelmusteri, verksamt under sensommar och höst. Hon lägger stor vikt vid att engagera ungdomar från bygden i sin verksamhet och är engagerad i föreningslivet. För att ytterligare utveckla sig själv och företaget går Majja en utbildning inom ”Hållbar Turism” med fokus på landsbygd. Hon är uppskattad som föreläsare och inspiratör och delar gärna med sig av erfarenheter och tankar kring entreprenörskap.

#Kugghjulsgala2016
Nominerade från Hela Sverige ska leva, Kronoberg var alla ni Föreningar som skickade in, och utav alla er så har Juryn plockat ut tre (3) föreningar. Varav en (1) vann och de övriga två (2) kom på delad andra plats. Och resterande en fin tredje plats.

Förutom vinnarna var även följande nominerade till de olika priserna:

Nominerade årets landsbygdsförening:
Hallaryds sockenråd
Dädesjö sockenråd

Nominerade årets lanthandlare:
Handelsboden i Häradsbäck
Kalvsviks lanthandel

Nominerade årets lantbrukare:
Vanja och Holger Linnebjörke, Linnebjörke gård, Lenhovda
Nicklas Carlsson, Boarp Karlshem, Ljungby

Nominerade årets unga landsbygdsentreprenör:
Vareböke bryggeri AB
Martin Anderberg, Torlarp skog och bemanningen AB

Mer om Kugghjulsgalan

Kugghjulsgalan arrangeras för att uppmuntra landsbygdens alla viktiga eldsjälar. 2016 ägde galan rum för fjärde året i rad. Syftet är att uppmuntra och uppmärksamma landsbygdens många driftiga människor.Initiativtagare till Kugghjulsgalan är Hela Sverige ska leva, Kronoberg. Första året gick startskottet i samarbete med Länsstyrelsen och LRF Sydost. Då var det tre kategorier: Årets Landsbygdsförening, Årets Lanthandlare och Årets Lantbrukare. Som ni ser så har Kugghjulsgalan utvecklats med ytterligare en kategori Årets Landsbygdsentreprenör. Även våra samarbetspartners har utvecklats/ökat. Och vi i Hela Sverige ska leva, Kronoberg ser en stor potential till att denna fantastiska Kugghjulsgala kommer att fortsätta att växa, frodas och utvecklas till förmån för alla ideella och kreativa landsbygdsbors fördel.

Vinsten av Kugghjulsgalan

Förutom…
* äran, glädjen och stoltheten, så har många berättat om den härliga sporren,   som leder till fortsatt arbete.
Och man vinner mer…
* Diplom – Sätts ofta upp väl synligt
* Kugghjulsvasen med vacker blombukett i
* Mingel och nätverkande som ofta leder till ett ännu större samarbete
* Maten & Drycken – Självklart ett fantastiskt inslag
* Inspirerande föreläsare
* Levande musik från ambitiösa ungdomar
… och självklart mycket mycket mer så
Vem vill inte vara med på #Kugghjulsgala2017 ?

Samarbetspartners av Kugghjulsgalan

Kugghjulsgalan är ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Kronobergs län, Hela Sverige ska leva Kronoberg, LRF Sydost, ALMI Företagspartner, Coompanion, Drivhuset, Företagarna, Nyföretagarcentrum, Ung företagsamhet och Unga för landsbygden. Juryn består av personer från de olika organisationerna.

Kugghjulsvasen

Designad av: Emma Hagel & Leif Hauge
Tillverkad av: Leif Hauge
Leif Hauge har tillverkat denna kugghjulsvas av en ”champagne”flaska.
Svensktillverkad ”Champagne”
Leif Hauge har en glashytta utanför Älghult i Uppvidinge kommun.
Han återvinner glas. Den miljömedvetna lilla glashyttan.

Fler bilder tagna av Kim Lindstedt, Länsstyrelsen Kronoberg
#Kugghjulsgala2016

Läs om föregående års Kugghjulsgala/Landsbygdsgala scrolla neråt ↓

KugghjulsGalan 20 oktober 2015

Inbjudan till våra Medlemsföreningar i Kronobergs län

Inbjudan till Landsbygdsgalan 20 oktober
Växjö Residens
Riktar sig till Din Förenings styrelse, så sprid den!

Vad krävs för att er Förening ska bli nominerad?
– Att ni har uppdaterat kontaktuppgifter och enkäten i Bygdebanken
– Att ni skriver en kort beskrivning om er förening,
som ni mejlar till kronoberg@helasverige.se

Vad krävs för att få delta på plats med 2 pers/Förening?
– Att ni har utfört det som står ovan och att ni har
skickat in allt före den 1 augusti 2015

Från alla inkommande nomineringar kommer vi att göra ett urval och presentera i Kronbladet, hemsidan och på vår facebooksida

De första föreningarna som skickat in alla uppgifter, får sedan en inbjudan med mer utförlig information inför den kommande festligheten.

Först till kvarn gäller eftersom vi har ett begränsat antal platser till vårt förfogande på Residenset.

Arr: Hela Sverige ska leva, Kronoberg, Länsstyrelsen Kronoberg och LRF Sydost

Glada Landsbygdshälsningar
Hela Sverige ska leva, Kronoberg

KugghjulsGalan 22 Oktober 2014

Nu är det dax för årets Landsbygdens KugghjulsGala 2014
på Sveriges vackraste och öppnaste Residens
Den stora dagen är i år 22 oktober

Vi har nu skickat en bekräftelse på er anmälan till er som nominerat och anmält deltagandet för två pers/förening.
VI tackar alla som svarat på tre snabba frågor och
därmed har nominerat sin Förening till LandsbygdsGalan2014
Platserna är nu fyllda!

Vi ses den 22 oktober

Galakväll

 Datum: Onsdag 22 oktober 2014

Tid:       17.00-21.00 ca

Plats:     Residenset i Växjö, ingång från Stortorget

 Som en länsreplik på den nationella Ullbaggegalan har vi glädjen att för andra året i rad inbjuda till en afton i landsbygdens tecken. Vi vill uppmuntra och uppmärksamma landsbygdens driftiga människor. Tillsammans är ni kuggar i de kugghjul som driver landsbygdens utveckling!

Tre priser kommer att delas ut under kvällen till:

·         Årets lantbrukare

·         Årets lanthandlare

·         Årets landsbygdsförening

Förutom prisutdelningen bjuder vi på inspirerande berättelser från lyckade landsbygdssatsningar, galabuffé och musikunderhållning.  Kvällen inleds med snittar och mingel kl.17, buffé ca kl.20. Klä dig så att du känner dig fin.

Arrangemanget genomförs i samarbete med Hela Sverige ska leva Kronoberg och LRF Sydost. En jury sammansatt av personer från de tre organisationerna utser pristagarna.

KugghjulsGalan 16 Oktober 2013

Kronobergs första LandsbygdsGala,
Landsbygdens KugghjulsGala
Gick av stapeln 2013-10-16

Den blev en riktig succé milt uttryck.
Vi i Hela Sverige ska leva, Kronobergs län
är stolta initiativtagare och vi är lika stolta
över det goda samarbetet med Kronobergs Länsstyrelses
Landsbygdsenhet, Landshövdingen, Kristina Alsér
och LRF-Sydsot. Vi hoppas att detta sprider sig till alla län.
Det är bara att kopiera, tuta och köra!

Vi ser också med glädje framemot att detta blir en återkommande
Hyllning till våra så otroligt viktiga kuggar, som Landsbygdens Kugghjul
består av. Årets LandsbygdsGala hyllade
* Årets Lantbrukare
* Årets Lanthandlare
* Årets LandsbygdsFörening

Vem vet vad 2014 har för innehåll kanske ska vi utveckla med en viktig Kugge till?
Vi har ju otroligt många små Landsbygdsföretagare.

Nu håller vi oss till Årets LandsbygdsGala, som innehöll ALLT!
Glamour, Lyx, Närhet, Intressant, Inspirerande, Aktivt och massor av skratt.
LandsbygdsGalan är helt enkelt en energikick som inspirerar till fortsatt flit.

Landshövding, Kristina Alsér öppnade upp Sveriges vackraste Residens
och bjöd på en fantastisk LandsbygdsBuffé. Kronoberg har nog egentligen även den
vackraste Landshövdingen. För övrigt så är det Sveriges första KRAV-certifierade residens.

Ca ett 100 tal deltagare bidrog till denna fantastiska kväll. Och inte bara kväll utan dem med flera andra som inte hade möjlighet att delta bidrar HELA ÅRET med sina landsbygdskrafter som ser till att LandsbygdsKugghjulet snurrar och utvecklas.

Två bäldigt inspirerande föreläsare fanns på plats
Först ut var:

Lasse Johansson, VD Bremersons Smakupplevelser i Kalmar
Inspirerade genom att berätta om sitt engagemang och sina vågade satsningar på en Saluhall i Kalmar.
” Man måste våga leva sin dröm”

Christine Tidåsen Linnéuniversitetet
Spred, energi, glädje och fakta om generationsskifte inom företag. Kändes som om detta också kan översättas rakt in i den ideella föreningens verksamhet. Spännande!

Kronobergs egna Siw Carlsson (Augustina)
gjorde ett fantastiskt framträdande.
Ett härligt framträdande givetvis landsbygdsinspirerat

Ett späckat program och spänningen steg i lokalen efter bensträckaren
blev det nämligen kvällens huvudpunkt. Att utse vinnarna! Taddaammm!

Årets Lantbrukare
Kicki SvenssonLRF Sydost
Gratulerar Årets Lantbrukare
Johanna och Anders Edberg

Johanna och Anders och deras tre barn är goda exempel på den nya generationens lantbrukare. Med nytänkande inom en traditionsbunden näring väljer de att satsa på mjölkproduktion. Genom sitt stora landsbygdsintresse bidrar de till att bevara det öppna landskapet i utvandrarbygden

Årets Lanthandlare
Landshövding Kristina Alsér
Gratulerar Årets Lanthandlare
Matöppet i Gemla, Stig Englund med fru Ulla Lundegård

Stig har allt sedan han tog över butiken för snart 10 år sedan kontinuerligt investerat, förändrat och förnyat för att öka servicen och bredda verksamheten. Macken erbjuder idag en lång rad servicefunktioner, tjänster samt andra aktiviteter och kan tjäna som förebild för andra företagare

Årets LandsbygdsFörening

Åke Svensson Ordf. Hela Sverige ska leva Kronobergs län
Gratulerar Årets LandsbygdsFörening
Bergs Sockenråd

Bergs sockenråd fungerar som ”spindeln i nätet” för bygdens många föreningar och står bland annat för program och marknadsföring för Bergveckan sedan 15 år. Tusentals personer besöker då Berg. Bergveckan har stärkt gemenskapen i bygden och gett en liten landsbygdssocken en plats på kartan. I Berg finns stor bredd i föreningsverksamheten. Här flödar det av Landsbygdsaktiviteter som drivs av ideella krafter. Man utvecklar även IT och kommunikationer.

Priset var förutom äran, otroliga applåder, diplom och blommor
också den speciellt framtagna Kugghjulsvasen.

Designad av: Emma Hagel & Leif Hauge
Tillverkad av: Leif Hauge
Leif Hauge har tillverkat denna kugghjulsvas av en ”champagne”flaska.
Svensktillverkad ”Champagne”
Leif Hauge har en glashytta utanför Älghult i Uppvidinge kommun.
Han återvinner glas. Den miljömedvetna lilla glashyttan.

Landsbygdsdirektör, Stefan Carlsson höll ihop kvällen

Duktiga ungdomar från Kulturskolan, Växjö, som underhöll oss under LandsbygdsBuffén

Juryn för pris till Landsbygdens Kugghjul
Sammansatt av sex personer, två representanter från respektive arrangörsorganisation:

Åke Svensson och Tommy Andersson, Hela Sverige ska leva, Kronobergs län

Ann-Cathrine Carlsson och Mikaela  Johnsson, LRF Sydost

Stefan Carlsson och Allan Karlsson, Länsstyrelsen i Kronobergs län

Ett varmt och stort Grattis vill vi också önska alla er andra som var nominerade i alla respektive kategori. Ni gör ett strålande arbete.
Ni är så otroligt duktiga, flitiga och envisa landsbygdskämpar.

Ingen nämnd och ingen glömd!

Vi hoppas och tror på att detta blir en återkommande hyllning till de Kuggar, som ser till att få Kugghjulet att snurra.
Mer LandsbygdsGala åt folket!
Beröm skapar positivitet!
Stort LandsbygdsTack till alla som gjorde denna kväll!

Vill du se fler foton?
Även om du själv inte har facebook kan du både titta, läsa och faktiskt dela vidare.
Klicka in dig härinne Hela Sverige ska leva,Kronobergs län

Var Kronoberg först med sin Regionala LandsbygdsGala?

Var Kronoberg först med sin Regionala LandsbygdsGala?
Ja, denna fråga har  Jordbruksverkets, Jessica Hagård
svarat på:
”Utöver den stora Nationella  Landsbygdsgalan som genomförs av Landsbygdsnätverket, i år den 26.e november på Berns i Stockholm genomför Länsstyrelsen i Skåne årligen den s.k. Kronhjortsgalan. På den utses de nominerade till den stora nationella galan.”

Vi kan konstatera att Kronoberg var först ut med att ordna
en Regional LandsbygdsGala i just denna Kugghjulsform.

Nu hoppas vi att fler län hakar på det är ett riktigt fantastiskt sätt
att visa uppskattning till våra Landsbygdskämpar.
Det ger alla en energikick! Och det är en inspirationskälla till fortsatt arbete
och utvecklande då man utökar sitt nätverk och kan dela erfarenheter.

odio aenean sed adipiscing diam donec adipiscing tristique.

Hela Sveriges Riksorganisation

Hela Sverige pratar med Årets kommun.

Snabba tips från hela Sverige - favoriter!

Graninge Framtidsgrupp - Årets lokala utvecklingsg...