Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Podd
Avsnitt #5

Hela Sverige pratar landsbygdsdrömmar.

 

HELA SVERIGE PRATAR
LANDSBYGDSDRÖMMAR.
med Robert Danielsson & Jennifer Erlandsson.

OM drömmar och landsbygd.
Om ruckel och nya möjligheter till ett drömboende.

Vi möter Robert Danielsson som är Årets Landsbygdsutvecklare 2021. En smålänning från Kalmar, som lämnade drömjobbet på Skansen för att hitta sin dröm och jobba med något som gör skillnad på riktigt. Han räddar ödehus och hittar rätt person till rätt hus. Samtidigt som han är med och ändrar bilden av landsbygderna.  Det gör han i företaget Landsbygdsdröm tillsammans med Jennifer Erlandsson som är känd från Bonde söker fru. Egen företagare, gårdsägare, före detta journalist med enormt driv att vara med och förändra synen på landsbygden och skapa möjligheter för fler att bo där.

Vi pratar om ödehus, om möjligheter och hinder för landsbygdsutveckling. Om hur synen på landsbygden har förändrats. Ett helt igenom positivt program trots att vi inte kan spela in live bland annat på grund av pandemin. Vi talar om knarkhus, tapeter, matchmaking och kärlek.

Robert Danielsson är en ödehusguru som har en förkärlek för det vackra. Robert är i grunden civilekonom som blev byggnadsvårdare och byggprojektledare. Sedan 20 år jobbar han med förvaltning och restaurering av kulturmiljöer. Utöver det skriver han om byggnadsvård, bland annat i Gård & Torp och är länsombud för Svenska Byggnadsvårdsföreningen. Han har skrivit böcker och medverkat i en rad projekt från Skåne till Norrbotten har han följt husens resa från ruckel till pärlor. Boken har utvecklats från Facebookgruppen ”Jag räddade ett ödehus!”

Jennifer Erlandsson är journalist och företagare. I hennes CV finns allt från livereporter på Sveriges Radio och SVT, tidningsreporter på såväl Göteborgs-Posten som Barometern, inslagsproducent på Bonde söker fru, föreläsare inom sociala medier och webb- och interaktivitetsredaktör på Andra Avenyn som under sin tid var SVTs största enskilda sajt. Hon är bland annat en av två som tagit fram succélandsbygdskonceptet Lev din dröm i Falkenberg. Jennifer är född och uppvuxen i Göteborg, men hittade sin inre lantis på Öland 2010 och är sedan dess en obotlig landsbygdsambassadör. Nu bor hon på en gård i Slöinge utanför Falkenberg.

Roberts soundtrack: Queen – Don’t Stop Me Now

https://www.youtube.com/watch?v=HgzGwKwLmgM

Jennifers soundtrack: Madonna – Express Yourself

https://www.youtube.com/watch?v=GsVcUzP_O_8

Programledare: Terese Bengard.

Podden finns även där poddar finns. T.ex. Spotify & Podbean.