Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Artikel

Tipslista för fler bostäder på landsbygden.

 

Fler bostäder på landsbygden är ett angeläget problem och Hela Sverige ska leva har därför tagit fram en tipslista för er som funderar på hur vi kan få till fler bostäder där det behövs. I tipslistan finns självklart inspirerande exempel på människor som byggt tillsammans, men vi berättar också om kommunala bostadsbolag som satsar på de mindre orterna i kommunen, företag som agerar byggherrar och mycket mer.

Vi har samlat länkar till givande hemsidor, artiklar, radioprogram med mera.

Läs mer i pdf: Tipslista för fler bostäder på landsbygden

Exempel på projekt att läsa om i dokumentet

Egnahemsfabriken på Tjörn tycker att det behövs fler vägar till en egen bostad i Sverige idag. Och de gör något åt det. De arbetar för att stötta människor i att bygga bostäder själva eller tillsammans. Egnahemsfabriken har funnits sedan juni 2018 och hittills har tio byggen förverkligats via föreningen, vilket inkluderar allt från en falafeltruck till bostäder.

Egnahemsfabriken hjälper till med rådgivning genom hela byggprocessen och tillhandahåller både byggkompetens, verktyg och lokal att hålla till i. Genom Egnahemsfabriken får husbyggare på Tjörn möjligheten att genomföra sitt husprojekt i ett sammanhang där det finns resurser, stöd och kunskap. För unga, äldre och nyanlända. Egnahemsfabriken sprider sig nu till flera platser i landet.

Läs mer om Egnahemsfabriken här »

Läs Balansrapport #7 – Bostäder i hela landet

Läs rapporten här »