Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Stort grattis Gladhammars hembygdsförening!

Årets lokal utvecklingsgrupp Gladhammars hembygdsförening
 

ÅRETS LOKALA UTVECKLINGSGRUPP ÄR UTSEDD.

Ett stort grattis till Gladhammars hembygdsförening som tog hem priset, årets lokala utvecklingsgrupp i Kalmar län 2023!

Årets vinnare var värdar för årets stämma som genomfördes lördagen den 4 maj.
Förutom att vi möttes av ett soligt Gladhammar så fick vår styrelse en presentation och en visning av föreningens verksamhet.
Dagen till ära var det konstrunda i Västerviks kommun. Föreningens nyrenoverade mötesplats ”Ladan”, fungerade som en utställningslokal för ett antal lokala hantverkare.

Priset som Årets lokala utvecklingsgrupp delar vi sedan många år ut till någon av våra lokala utvecklingsgrupper. Deras engagemang och insatser för utvecklingen av platsen är så viktiga.

Vinnaren erhåller en prissumma av 5 000 kronor som ska användas till föreningens utveckling och ska komma alla medlemmar till gagn.

Genom priset vill Hela Sverige Kalmar län uppmärksamma och belöna alla de ideella insatser som görs lokalt för att stärka utvecklingen på våra landsbygder.

 Motivering:

Gladhammars hembygdsförening har skapat en attraktiv mötesplats för bygdens invånare och tillresande. Platen har ett starkt kulturhistoriskt värde.  Det lyfter föreningen fram genom en mängd olika aktiviteter i form av föreläsningar, kurser, filmvisning, guidningar och mycket mer.   

Föreningen har förstått vikten av samverkan, för att få en plats att växa och bevaras. På medlemsmöten bjuds medlemmar och intresserade av bygden in att dela med sig av sina tankar och idéer som kan leda till utveckling, och idéer blir verklighet. De i sin tur skapar ett engagemang, en vilja att bidra till bygdens hållbara utveckling för lång tid framöver.

Vill du veta mer om priset eller om  Hela Sverige ska leva, Kalmar län så är du välkommen att kontakta vår ordförande, Weronica Stålered, kalmar@helasverige.se , tel. 070-517 40 06.

Vill du veta mer om vad vinnaren gör så ska du kontakta ordförande Conny Tyrberg på epost: conny.tyrberg@gmail.com

Du kan läsa mer om vad föreningen gör på deras webbsida
Gladhammars hembygdsförening | Gladhammar – Västerviks varmaste by