Hela Sverige

Länsavdelning:
Sörmlands län.

Vi är en av 24:a regionala länsavdelningar i riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Vår främsta uppgift är att främja landsbygdsutvecklingen och det gör vi genom att bidra med ett långsiktigt och hållbart perspektiv. Det viktigaste vi kan göra är att inspirera och stödja alla de lokala krafter som redan gör så mycket för sina bygder och medmänniskor genom sitt arbete. Vår uppgift är att stötta, inspirera och samordna den lokala utvecklingen i området inom de nio kommunerna: Eskilstuna, Strängnäs, Vingåker, Katrineholm, Flen, Gnesta, Trosa, Nyköping och Oxelösund.

Vi stödjer lokala krafter.

Hela Sverige ska leva Sörmland är den regionala länsavdelningen av Hela Sverige. Vår främsta uppgift är att främja landsbygdsutvecklingen och det gör vi genom att bidra med ett långsiktigt och hållbart perspektiv. Det viktigaste vi kan göra är att stödja och inspirera alla de lokala krafter som redan gör så mycket för sina bygder och medmänniskor genom sitt arbete. Vi stödjer de lokala bygdegrupperna, när de behöver mer kunskap eller stöttning för att kunna genomföra sina visioner. Vi kan bidra med erfarenhet och tipsa om ideer och exempel från liknande projekt, eller hjälpa till med kontakter, hålla seminarier och kurser – helt enkelt vara ett bra bollplank.

I landskapet Södermanland har vi nio kommuner, Eskilstuna, Strängnäs, Vingåker, Katrineholm, Flen, Gnesta, Trosa, Nyköping och Oxelösund. Vi stöttar och samordnar den lokala utvecklingen i området inom de nio kommunerna. Vi har därmed en möjlighet att tydliggöra vår roll i samarbete med bland annat myndigheter och organisationer inom vårt område.

Läs mer om vilka vi är och vad vi gör. »
Dokumentarkiv

Hitta dokument i Sharepoint.

Gå till Sharepoint nu »
Följ, gilla och dela på Facebook

Sprid vårt lokala engagemang vidare.

Gå till vår Facebooksida »
Medlemsregister

Hitta medlemmar runt om i landet.

Gå till Medlemsregistret här »
Följ, gilla och dela på Instagram

För vidare vårt lokala engagemang.

Gå till vår Instagramsida »
Evenemang

Aktiviteter och evenemang i Sörmland.

Läs mer om evenemanget »
Registrerar dig för nyhetsbrev

Få nyhetsbrev till din e-post.

Registrera dig här »
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Välkommen till Hela Sverige ska leva Sörmlands årsstämma torsdag 30 mars. Mer info, se nedan. ... See MoreSee Less

Välkommen till Hela Sverige ska leva Sörmlands årsstämma torsdag 30 mars. Mer info, se nedan.
3 weeks ago
Hela Sverige ska leva Sörmland

ÅRETS SERVICEINSATS LANDSBYGDEN I SÖRMLAND 2022
SYSTRARNA BRÅDHE I NÄVEKVARN.
Motiveringen lyder: Med ett enormt engagemang och stor lyhördhet för bygdens behov och önskemål är de föregångare och en motor långt före andra.

Systrarna Brådhe är Jonna och Jill som tillsammans med mamma Liz, driver Systrarna Brådhe ́s Café och butik i Nävekvarn. När Coop bestämde sig att lägga ner sin verksam- het 2020 tog Systrarna Brådhe över butiken efter att de tidigare drivit café och catering i samhället.

2021 bestämmer de sig för att renovera den gamla tillbyggnaden intill affären och skapa en ny servicepunkt, här har de utvecklat och breddat företagets verksamhet med nya tjänster och produkter och inte minst skapat en viktig mötesplats för ortens boende och besökare. Systrarna är både företagsamma och samhällsengagerade. Under pandemin började de köra ut både varor och hemlagade matlådor till behövande utan kostnad. En ständig utveckling av nya tjänster och bemötande för Nävekvarnbornas bästa.

Vinnaren av årets servicesatsning i Sörmland 2022 har på ett utmärkt sätt engagerat sig i att utveckla och skapat en samlingspunkt för Näverkvarn och Tunabergshalvön.
En lanthandel anpassad till Nävekvarns behov. Butiken är en nod för serviceinsatser, en modern arena för att lösa Nävekvarnsbornas behov. Till Systrarna Brådhe’s Livs & Deli vallfärdar både turister, sörmlänningar och lokalbor för att ta en fika eller handla i deras fina café och butik.
De är ett starkt föredöme för att utveckla en lokal livsmedels-, café och servicepunkt på riktigt.
Läs mer: systrarnabradhe.com

Sörmland 2022-12-18
Erik Granbeck och Regina Westas Stedt Ordförande Hela Sverige ska leva Sörmland
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Grattis ☀️😍

Grattis😃

Stort grattis och kramar till er. Mycket välförtjänt framgång❤️

Grattis!

Grattis så stort💕💥

Grattis bra jobbat🥰

Grattis tjejer kämpa på. Fin artikel.

Stort Grattis från Kurt I Bolivia.

Grattis det har ni förtjänat💐

Grattis tjejer

GRATTIS SYSTRARNA BRÅDHÉS ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

View more comments

Load more