Hela Sverige

Länsavdelning:
Sörmlands län.

Vi är en av 24:a regionala länsavdelningar i riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Vår främsta uppgift är att främja landsbygdsutvecklingen och det gör vi genom att bidra med ett långsiktigt och hållbart perspektiv. Det viktigaste vi kan göra är att inspirera och stödja alla de lokala krafter som redan gör så mycket för sina bygder och medmänniskor genom sitt arbete. Vår uppgift är att stötta, inspirera och samordna den lokala utvecklingen i området inom de nio kommunerna: Eskilstuna, Strängnäs, Vingåker, Katrineholm, Flen, Gnesta, Trosa, Nyköping och Oxelösund.

Vi stödjer lokala krafter.

Hela Sverige ska leva Sörmland är den regionala länsavdelningen av Hela Sverige. Vår främsta uppgift är att främja landsbygdsutvecklingen och det gör vi genom att bidra med ett långsiktigt och hållbart perspektiv. Det viktigaste vi kan göra är att stödja och inspirera alla de lokala krafter som redan gör så mycket för sina bygder och medmänniskor genom sitt arbete. Vi stödjer de lokala bygdegrupperna, när de behöver mer kunskap eller stöttning för att kunna genomföra sina visioner. Vi kan bidra med erfarenhet och tipsa om ideer och exempel från liknande projekt, eller hjälpa till med kontakter, hålla seminarier och kurser – helt enkelt vara ett bra bollplank.

I landskapet Södermanland har vi nio kommuner, Eskilstuna, Strängnäs, Vingåker, Katrineholm, Flen, Gnesta, Trosa, Nyköping och Oxelösund. Vi stöttar och samordnar den lokala utvecklingen i området inom de nio kommunerna. Vi har därmed en möjlighet att tydliggöra vår roll i samarbete med bland annat myndigheter och organisationer inom vårt område.

Läs mer om vilka vi är och vad vi gör. »
Dokumentarkiv

Hitta dokument i Sharepoint.

Gå till Sharepoint nu »
Följ, gilla och dela på Facebook

Sprid vårt lokala engagemang vidare.

Gå till vår Facebooksida »
Medlemsregister

Hitta medlemmar runt om i landet.

Gå till Medlemsregistret här »
Följ, gilla och dela på Instagram

För vidare vårt lokala engagemang.

Gå till vår Instagramsida »
Evenemang

Aktiviteter och evenemang i Sörmland.

Läs mer om evenemanget »
Registrerar dig för nyhetsbrev

Få nyhetsbrev till din e-post.

Registrera dig här »
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Igår kväll avhandlades föreningens årsmöte. Bland punkterna fanns en ändring i stadgarna som säger att vi ska ha två ordföranden en manlig och en kvinnlig.

Den nya styrelsen:
Ordförande
Regina Westas Stedt
Erik Granbeck

Sekreterare
Leif Lundborg

Kassör
Martin Karlsson

Ledamöter
Berit Kristoffersson
Annica Gustavsson
Rocco Gustafsson
Carla Swenson
Ewa Callhammar

Vi tackar alla som deltog och ser fram emot årets utmaningar!
... See MoreSee Less

4 months ago

Organisation Hela Sverige Ska Leva Sörmland delar varje år ut priser för att uppmärksamma årets landsbygdshjältar. Priserna delas ut i kategorierna, årets eldsjäl, årets serviceinsats och årets landsbygdsgrupp.

Årets landsbygdsgrupp på landsbygden i Sörmland 2021 tilldelas
Stallarholmens Nätverk.

Motivering:
Stallarholmens Nätverk har gjort halt, sett sig omkring, tagit tag i sitt lokalsamhälle och stakat ut framtiden för ett livaktigt lokalsamhälle på landsbygden. Genom att aktivt ”felsöka” gamla strukturer och surfa på Stallarholmens inflyttning av nya engagerade bybor har Stallarholmens Nätverk gjort ett gediget utvecklingsarbete som bäddar för ytterligare handlingskraft i lokalsamhället.

Nätverket har bl.a skapat ett lokalt callcenter ”En väg in” som underlättar för transport av initiativ och idéer. Genom smart resurshushållning har Stallarholmens kommunikationmedier samlats under Nätverket så att varje ideell timme paras med det ekonomiska stöd föreningen beviljats från kommunen.

Stallarholmens Nätverk har gjort en rejäl utvecklingsresa och toppat detta med sin nya devis “Stallarholmens Nätverk - vi gör allt möjligt”. Vi gratulerar Stallarholmens Nätverk till utmärkelsen årets landsbygdsgrupp 2021.

Läs mer: www.stallarholmen.info/natverket/
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Grattis Stallarholmen 🎉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Grattis ☀️

Heja Stallarholmens nätverk👏🏼👏🏼 Stort grattis till er!

Tycker jag absolut inte Totalt ointresserad av era annonser. Kommer fortsätta att anmäla era annonser som skräppost. 😎🌞

Load more