Sörmlands Matmöte 2025

Framtidsbruket i Hälleforsnäs förvandlas i mars till en gemensam mötesplats för HELA MATSÖRMLAND. Kom och var med när det bästa av det bästa inom hela matkedjan i vårt landskap samlas. Måndagen 3 mars kl. 10-16

I mars förvandlar vi Framtidsbruket i Hälleforsnäs till en gemensam mötesplats för
HELA MATSÖRMLAND. Vi hoppas att just DU som producerar och förädlar mat vill vara med och visa upp det bästa av det bästa inom hela matkedjan i vårt landskap. Anmäl dig som producent nedan.
Till dagen bjuder vi även in och välkomnar besökare från restauranger, grossister, uppköpare, offentliga kök, ja hela HORECA- sfären i vår närhet är välkomna att anmäla sigså väl som personer som är viktiga för att våra gröna näringar och besöksnäringen ska fortsätta att utvecklas hållbart i Sörmland – livsmedelsbranschen, beslutsfattare inom näringslivet, representanter för offentlig måltid, dagligvaruhandeln, grossister, restauranger och hotell från Sörmland och angränsande län, samt ambassadörer för lokalt producerad mat.
Det blir en mässdag med spännande inslag från scen varvat med god mat och förhoppningsvis
massor av möten och AFFÄRER. Vi vet att MÅNGA är nyfikna på vår SÖRMLÄNDSKA
MATIDENTITET – kom och var en del av den!
Vi ses!
//Sörmlands Matkluster & Länsstyrelsen i Södermanland
Program
- 10.00 Matmötet öppnar!
- 10.00 – 12.00 Matmässa
- 12.00 Lunch – tema korv och brödfestival
- 12.30 – 16.00 Föreläsningar, se nedan
- 13.00 Sörmlandslabbet öppnar
Föreläsningar
Vad vi tänker om lokal mat och vad vi gör i verkligheten
- Trendspaning – Ingela Stenson
- Ekodistrikt – Sofi Gerber Beras International
Sälja bör man annars dör man – men hur gör man?
- Roger Tiefensee, Smakgården
- Markus Femling, Grönsakshallen Sorunda
Hur ett korngryn från Sörmland hamnade på världens alla läppar och i en gröt på världens mest kända middagsbord
- Thomas Björklund, vd på Warbro kvarn
Det droppar om Sörmland
Möt länets fantastiska dryckesskapare i ett spännande panelsamtal om vad som bubblar i Sörmland.